Test przelewów wtryski Alfa 159 1.9 JTD

22 Sty 2020, 21:30

Dzień dobry,.

Kupiłem miarki by sprawdzić czy wtryski są dobre zrobiłem test i wyszedł tak jak w załączniku.

ktoś może może mi powiedzieć jaki jest wynik tego testu nie ma równomiernego rozłożenia tylko różnie.

Ogólnie dolegliwości samochodu to nierówna praca po zapaleniu i to bardziej na zimnym świece są ok.

proszę zobaczyć zdjęcie.

Po podpięciu komputera są takie błedy: P0530, P0683 i P0380
loret
Początkujący

• 23 Sty 2020, 12:17

loret napisał(a):Kupiłem miarki by sprawdzić czy wtryski są dobre zrobiłem test i wyszedł tak jak w załączniku.
    Ile czasu robiłeś ten test? Widać, że rozbieżności są spore na pierwszym i ostatnim jest prawie identycznie ale drugi i trzeci dużo mniej to sugeruje że silnik nie będzie pracował równo i wskazuje to już na jakiś problem wtrysków.

loret napisał(a):Po podpięciu komputera są takie błedy: P0530, P0683 i P0380
    Tu masz pierwszy błąd związany z klimatyzacją. Czyli P0530 to błąd czujnika ciśnienia klimatyzacji.
    Drugi P0683 odpowiada za prawidłowe działanie układu świec żarowych i jest to błąd sterownika. Czyli prawdopodobnie jest jakiś problem ze sterowaniem świec przez to masz problemy przy zimnym silniku.
    Trzeci P0380 to błąd urządzenia nagrzewania wstępnego - czyli do sprawdzenia cały układ aż do świec żarowych.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      Rekordowy rok w czeskich fabrykach Skody
      W 2019 roku ŠKODA po raz pierwszy w historii wyprodukowała ponad 900 tys. pojazdów w swoich fabrykach w Mladá Boleslav i Kvasinach. Wysoki wynik jest zasługą wzrostu produkcji o 2,25 proc. w porównaniu ...