Tester samochodowy

07 Cze 2007, 11:46

Czy nie wiecie może jak można zostać testerem samochodowym bo bede kończył gimnazjum i właśnie w takim kierunku chciałbym sie udać ,aby móc zostać takim właśnie testerem samochodowym.Jakie musze mieć kwalifykacje itp :))
It's nice to be important but is more important to be nice
soleQ
Aktywny

Miejscowość: kRk

13 Mar 2008, 21:30

Wydaje mi się że musisz iść do Technikum samochodowego żeby mieć jakieś pojęcie o budowie całego auta. Po za tym na pewno musisz mięć ukończone jakieś kursy.
sox91
Nowicjusz

Miejscowość: łódź

13 Mar 2008, 22:20

tester to znaczy co?
kierowca testowy w jakieś marce? czy dziennikarz motoryzacyjny?
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

21 Mar 2008, 22:36

zapewne to pierwsze. ale muszę przyznać, że fucha była by przyjemna co nie?:)
Myślę, że musisz być po pierwsze dobrym kierowcą. :) A potem niezłe chody. no i może zostaniesz kierowcą testowym Ferarri:DxD
jazda
Nowicjusz

26 Gru 2009, 01:12

Odkopuje temat, chodzi mi o testowanie typu: masz nowego merca- natrzaskaj w ciągu miesiąca pare tysięcy kilometrów po drogach afryki, czy na jakimś torze testowym (lub w innych miejscach), a my zobaczymy co trzeba udoskonalić. :). Obecnie chodzę do LO i za rok zdaję maturę. Moim marzeniem jest zostać kierowcą testowym(najlepiej mercedesa-kocham te samochody). Moje pytanie: Jakie studia powinienem ukończyć, jaka jest droga, aby zostać testerem? Zdaję sobie sprawę, że nie jest łatwo dostać taką robotę.
KrysikTDI
Nowicjusz

26 Gru 2009, 13:23

znajomości :smile:
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MOTO Session 2013 / relacja
    Moto Session 2013 to wielkie lubelskie święto motoryzacji, na którym zaprezentowały się aż 22 marki. Najnowsze modele wielu marek samochodów kusiły wielbicieli nowinek motoryzacyjnych. Dzięki motocyklom i samochodom ...