TICO - brak podswietlenia

02 Lut 2007, 22:05

Witam Tico-driver'ow i innych fachowcow,

Mam problem z moim Tico. Grzebalem troszke przy radiu i teraz nie swieca sie lewe swiatla pozycyjne (przod i tyl), tablica rejestracyjna, oraz deska rozdzielcza. Sprawdzilem bezpieczniki i wszystkie sa ok. Znacie moze w necie schemat elektryczny Tikulca, zebym zobaczyl co tam moglo sie rozlaczyc, bo na czuja ciezko sie zorientowac niestety.

dzieki za pomoc

pozdrawiam,
hub
hub
Nowicjusz

• 03 Lut 2007, 00:13

Ok, już po kłopocie :)
    Jednak się spalił bezpiecznik, ale położony obok pudelka z bezpiecznikami z instrukcji - LH się nazywał ;)
    hub
    Nowicjusz

20 Mar 2007, 09:10

Ja mam podobny problem z Lanosem 1.5 16V (2000 r.) tzn. nie działają wszystkie światła pozycyjne, podświetlenie tablicy rejestracyjnej i deski rozdzielczej oraz tylne światła mijania. Wszystkie żarówki są ok, bezpieczniki też, sprawdzałem 2 razy. Ostatnio na jakiś czas włączyły się tylne światła mijania ale po zgaszeniu i ponownym uruchomieniu auta znowu nie świecą... nie mam pojęcia gdzie jest usterka... za info i pomoc z góry dziękuję...
    nic
    cadd
    Nowicjusz

Miejscowość: Łowicz

20 Mar 2007, 15:41

sprawdz wszystkie "kostki" po drodze - najpewniej któraś się rozłącza...
    Pozdr
    fourup
    Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
    fourup
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
    Prawo jazdy: 08 01 1999
    Auto: Mercedes S124 250D
    Silnik: OM602
    Paliwo: Diesel
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 1990

26 Mar 2007, 06:32

W puszce z bezpiecznikami (tej pod maską) poruszałem wszystkim bezpiecznikami i przekaźnikami i najprawdopodobniej któryś z tych drugich był albo zaśniedziały albo lekko wypięty... teraz już wszystko ok...
    nic
    cadd
    Nowicjusz

Miejscowość: Łowicz
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak wydostać się z tonącego auta?
      Samochód, który wpadnie do wody znika pod jej powierzchnią w ciągu około 60 sekund, przy założeniu, że drzwi pozostają zamknięte. To czas na wydostanie się z wody pasażerów. Po otwarciu drzwi woda zalewa ...