Tico samochód gaśnie podczas skrętu :/

19 Gru 2008, 21:31

witam posiadam tico z 1998 r w gazie i wszystko byłoby ok gdyby nie to że przy ostrym skręcie w lewo samochód nagle gaśnie i nie mam pojęcia co może być tego przyczyną :( może mi ktoś pomorze lub miał ktoś podobny problem???...
ambro88
Nowicjusz

• 19 Gru 2008, 21:44

Witaj.
    Ja miałem podobny problem w CC 700. Diabeł tkwił w poduszkach silnika, były już zniszczone i silnik na zakrętach poruszał się w komorze silnika, przy czym linka gazu zmieniała także swoje naprężenie, wchodząc w zakręt silnik ruszył się lekko w którąś stronę. linka robiła się luźniejsza, silnik nie dostawał odpowiednich obrotów i gasł.
    Pozdrawiam
    Kamik
    Początkujący

19 Gru 2008, 22:32

dzieki wielkie :) sprawdze to :)
    ambro88
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Glikometr - tester płynu chłodniczego - instrukcja
      Cześć, pokażę Wam jak działa glikometr przyrząd którym możemy przetestować temperaturę wrzenia i przemarzania płynu chłodniczego który znajduje się w układzie chłodzenia samochodu. Dlaczego warto kontrolować ...
      Kiedy nie powinniśmy wrzucać na luz
      Kierowcy często nadużywają sprzęgła, na przykład dotaczając się kilkadziesiąt, a czasami nawet kilkaset metrów do świateł. Jest to nieekonomiczne i niebezpieczne. "Jazda na biegu jałowym i wciśniętym sprzęgle powoduje ...