Tigra I zaczęła samoistnie trąbić

25 Lut 2016, 17:07

Witam jak w temacie siedzę sobie w domu i nagle słyszę, że coś zaczęło trąbić. Na początku nie zwróciłem uwagi myślę sobie alarm jakiś, ale zaraz sąsiad przychodzi i mówi, że auto mi trąbi :o Zszedłem do niego i faktycznie stało przed domem niczego sobie i trąbiło. Pomogło dopiero poluzowanie kabelków od akumulatora. Jakieś pomysły co to może być ?
Rambo0897
Obserwowany

Auto: Opel Tigra I

26 Lut 2016, 10:23

Trzeba przejrzeć instalację sygnału dzwiękowego. Warto zacząć od sprawdzenia przekaźnika - czy na sterowanie cewki nie przychodzi czasem cały czas masa ze styku w kierownicy albo czy styki robocze przekaźnika się nie skleiły.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

26 Lut 2016, 11:31

A może zaczęła trąbiać, bo doskwiera jej samotność (dawno nie jeździła) albo coś ją boli ..? Nauka radziecka zna takie przypadki .... :?
Anjin
Zaawansowany

Auto: Peugeot
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    BMW Concept 4 Coupe: elegancja, dynamika i indywidualizm
    BMW Concept 4 Coupe, który będzie miał swoją światową premierę właśnie na salonie NAIAS 2013 w Detroit, pozwoli na wczesne spojrzenie w przyszłość średniej wielkości samochodu sportowego z nadwoziem coupe. Jego elegancja ...