Tigra??

07 Mar 2011, 09:37

witam wszystkich z racji tego że jestem młodym kierowcą i myślę o pierwszym własnym autku chce się poradzić. :)
nie oczekuje porady jaki to ma być samochód, lecz który :)
potrzebuje samochodu do poruszania się po najbliższej okolicy szkoła-praca-dom, może jakiś wakacyjny wyjazd, moim marzeniem był chyba od zawsze opel tigra właśnie przeszukuje oferty i nie wiem który lepszy i czym się różnią z kąd sie biorą tak różne ceny??

ale-moto.pl/oferta/22,opel-tigra-1.6
ale-moto.pl/oferta/2028,opel-tigra-1.4
allegro.pl/show_item.php?item=1489314126
otomoto.pl/opel-tigra-1-4-benzyna-tanio-C17695416.html
może podpowiecie mi który z tych wybranych wam się podoba lub dlaczego ten a nie tamten :)
Lu73k
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

07 Mar 2011, 10:23

Hmm rozbieżności najpewniej są związane ze stanem auta :razz: Trudno ocenic ze zdjęc ale najlepiej prezentuje się srebrny może fioletowy... żółty widać po przygodach a czarny wiejski tuning :wink: Szukaj w granicach 7-8 tysięcy i z silnikiem 1.6 najtańsze raczej odrzuć
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

07 Mar 2011, 10:23

Różni się jak zauważyłeś tylko drugi podany, jak zauważyłeś jest z nich najmłodszy. Jak już miałbym polecać któregoś to tego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Chociaż przebieg 135 000 km dla samochodu 15 letniego jest wręcz niesamowity i prawie pewne, że ktoś kręcił przy liczniku. Ten drugi jest zapewne dla porównania, bo za cenę prawie 12000 jesteś w stanie dostać lepsze i młodsze auto- nie warto. Ewentualnie ten http://ale-moto.pl/oferta/22,opel-tigra-1.6 tego na którym już widać rdzę zaraz bym odrzucił.
"Praca to prymitywny sposób spędzania wolnego czasu..."
gogosap
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

07 Mar 2011, 20:59

Boże Tigra, jechałem tym 130 km/h i myślałem, że mnie zdmuchnie z drogi, z tyłu miejsca jest dużo... dla niemowlaka, ja siedząc też z tyłu waliłem głową w szybe przy każdej nierówności na drodze. Auto nudne jak flaki z olejem, marzyłem po jeździe żeby tylko z niego wysiąść. Wg mnie ten samochód spełnia swoją role jako damski samochód na zakupy. To już Astra albo Vectra A lepsza.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

07 Mar 2011, 21:51

hehe tigra no jest kobieca ale każdy ma swój gust chociaż tyle hajsu dać na tigre :mrgreen: to już lepiej calibre podobna trochę ,wygodniejsza i tańsza
Papież? A ile on ma dywizji?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

Miejscowość: kuj-pom inowrocław

07 Mar 2011, 22:03

Ale gdzie znaleźć Calibrę bez wieś tuningu?
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Patrz na drogę podczas jazdy
    Polskie prawo zabrania kierowcom korzystania z telefonów komórkowych w czasie jazdy, jeśli urządzenie jest trzymane w ręce. Wiele osób ignoruje jednak ten przepis. Obecnie już nie tylko dzwonią i piszą ...
    Jak używać nawigacji google? Jakie są dostępne opcje?
    Google Maps to popularna aplikacja nawigacyjna, która umożliwia wyznaczanie tras i śledzenie drogi do wyznaczonego celu. Oto kilka podstawowych opcji dostępnych w Google Maps: Wyznaczanie trasy: Aby wyznaczyć trasę, ...

07 Mar 2011, 22:11

fiko7 napisał(a):Ale gdzie znaleźć Calibrę bez wieś tuningu?

mogę ci polecić stronkę [link do oferty na Allegro wygasł]
jest dużo orginałów a spojler czy coś to nie zaraz wiocha
nie wspomnie o lampach typu lexus :mrgreen: :mrgreen:
Papież? A ile on ma dywizji?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

Miejscowość: kuj-pom inowrocław

07 Mar 2011, 22:14

Znałem jedną takową,jak bywam u kumpla to pare bloków dalej stała pod jednym blokiem czysta seria w mało spotyknaym kolorze jak na to auto bo błękitna.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback

09 Mar 2011, 10:07

dzięki za wypowiedzi :razz:
mi chodzi przede wszystkim o samochód do poruszania się po mieście więc :wink:
w sumie biorę jeszcze pod uwagę Honde Civic hathback (90KM) jedna jest w rodzinie i nie moge powiedzieć że jest to 'kapryśny samochód'
waszym zdaniem civic 5 gen czy właśnie tigra

http://ale-moto.pl/oferta/1453,honda-civic-1.5

ostatnio taka wpadła mi w oko :razz:
Lu73k
Nowicjusz

09 Mar 2011, 10:35

Prawdziwa rakieta zamyka licznik więc pewnie dostawała po dupsku nieraz :mrgreen: a tak na poważnie to wygląda ładnie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback

09 Mar 2011, 10:36

moim zdanie dla faceta i tigra i megane coupe to nie porozumienie gdy widze kolesia w ktoryms z tych aut nie moge sie oprzec wrazeniu ze jest odmiennej orientacji seksualnej
sa to dla mnie samochody typowo kobiece i nic na to nie poradze

co do hondzi civic u mnie tez jest jedna w rodzinie VI gen coupe 1.6i autko oszczedne (przy normalnej jezdzie) bardzo fajnie reaguje na gaz nie jest demonem predkosci ale daje rade jedyna wada to jakosc plastikow i lipne wygluszenie tylnych nadkoli podczas jazdy (siedzac w srodku) na zwirze mozna bez problemu policzyc ilosc komyczkow ktore uderzaja o nadkola :)
ale z cala pewnoscia autko godne polecenia
Nanek
Początkujący

Miejscowość: z kątowni ;)
Auto: Audi 100 C4 2.8 V6

09 Mar 2011, 11:21

Tigra to po prostu poczciwa Corsa w przebraniu, a więc nie ma co się spodziewać sportowych emocji i wysokiej klasy wykonania. I tak się powinno to autko traktować - jako segment B. Wtedy jest ok. Porównywać ją z Calibrą (które są po wieśtuningu na ogół i na ogół zakatowane już) nie ma sensu.

Wydaje mi się że Civic byłby lepszym wyborem, to kompakt, ma trochę więcej miejsca szczególnie z tyłu no i niekiedy fajny silnik pod maską.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

09 Mar 2011, 12:09

Nanek napisał(a):moim zdanie dla faceta i tigra i megane coupe to nie porozumienie gdy widze kolesia w ktoryms z tych aut nie moge sie oprzec wrazeniu ze jest odmiennej orientacji seksualnej
sa to dla mnie samochody typowo kobiece i nic na to nie poradze

Przesadzasz kolego nigdzie nie jest napisane że koleś w tigrze to pedał od razu :razz: renówka z 2.0 150 koni w czarnym kolorze na ładnej feldze nie jest najgorsza :wink:
Ale zdecydowanie lepsza jest Honda ma swoje wady ale fajnie jedzie...może mx3?
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

09 Mar 2011, 13:28

tak jak kolego napisalem nic z tym moim wrazeniem nie zrobie :)
Nanek
Początkujący

Miejscowość: z kątowni ;)
Auto: Audi 100 C4 2.8 V6

22 Mar 2011, 09:54

nie przeszkadzają mi wrażenia innych,
tak jak powiedziałem wcześniej chciałem ją mieć i dalej chce... i będę ją miał :)

http://ale-moto.pl/oferta/4133,opel-tigra-1.4

http://ale-moto.pl/oferta/4134,opel-tigra-1.4

a co powiecie o tych??
nie chce mi się czytać komentarzy że to corsa w przebraniu, że lepiej calibre . . .
liczę na opinie odnośnie tigry i samochodów podobnej klasy ;)
Lu73k
Nowicjusz