Tigra??

07 Mar 2011, 09:37

witam wszystkich z racji tego że jestem młodym kierowcą i myślę o pierwszym własnym autku chce się poradzić. :)
nie oczekuje porady jaki to ma być samochód, lecz który :)
potrzebuje samochodu do poruszania się po najbliższej okolicy szkoła-praca-dom, może jakiś wakacyjny wyjazd, moim marzeniem był chyba od zawsze opel tigra właśnie przeszukuje oferty i nie wiem który lepszy i czym się różnią z kąd sie biorą tak różne ceny??

ale-moto.pl/oferta/22,opel-tigra-1.6
ale-moto.pl/oferta/2028,opel-tigra-1.4
allegro.pl/show_item.php?item=1489314126
otomoto.pl/opel-tigra-1-4-benzyna-tanio-C17695416.html
może podpowiecie mi który z tych wybranych wam się podoba lub dlaczego ten a nie tamten :)
Lu73k
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

07 Mar 2011, 10:23

Hmm rozbieżności najpewniej są związane ze stanem auta :razz: Trudno ocenic ze zdjęc ale najlepiej prezentuje się srebrny może fioletowy... żółty widać po przygodach a czarny wiejski tuning :wink: Szukaj w granicach 7-8 tysięcy i z silnikiem 1.6 najtańsze raczej odrzuć
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

07 Mar 2011, 10:23

Różni się jak zauważyłeś tylko drugi podany, jak zauważyłeś jest z nich najmłodszy. Jak już miałbym polecać któregoś to tego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Chociaż przebieg 135 000 km dla samochodu 15 letniego jest wręcz niesamowity i prawie pewne, że ktoś kręcił przy liczniku. Ten drugi jest zapewne dla porównania, bo za cenę prawie 12000 jesteś w stanie dostać lepsze i młodsze auto- nie warto. Ewentualnie ten http://ale-moto.pl/oferta/22,opel-tigra-1.6 tego na którym już widać rdzę zaraz bym odrzucił.
"Praca to prymitywny sposób spędzania wolnego czasu..."
gogosap
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

07 Mar 2011, 20:59

Boże Tigra, jechałem tym 130 km/h i myślałem, że mnie zdmuchnie z drogi, z tyłu miejsca jest dużo... dla niemowlaka, ja siedząc też z tyłu waliłem głową w szybe przy każdej nierówności na drodze. Auto nudne jak flaki z olejem, marzyłem po jeździe żeby tylko z niego wysiąść. Wg mnie ten samochód spełnia swoją role jako damski samochód na zakupy. To już Astra albo Vectra A lepsza.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

07 Mar 2011, 21:51

hehe tigra no jest kobieca ale każdy ma swój gust chociaż tyle hajsu dać na tigre :mrgreen: to już lepiej calibre podobna trochę ,wygodniejsza i tańsza
Papież? A ile on ma dywizji?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

Miejscowość: kuj-pom inowrocław

07 Mar 2011, 22:03

Ale gdzie znaleźć Calibrę bez wieś tuningu?
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Top 10 najbardziej cenionych rajdów off road
    Witaj w ekscytującej arenie wyścigów off-road, gdzie każda sekunda jest walką z nieprzewidywalnymi elementami przyrody, a każdy skręt kierownicy to decyzja o triumfie lub porażce. W tym świecie, gdzie grunt pod kołami ...
    Jak przygotować się do jazdy?
    Najbardziej tragiczne zdarzenia na drodze to te ze skutkiem śmiertelnym, jednak nawet kiedy wszyscy uczestnicy wypadku przeżyją, jego następstwa mogą odczuwać do końca życia. Najnowsze badania wykazały, że urazy głowy, rdzenia ...

07 Mar 2011, 22:11

fiko7 napisał(a):Ale gdzie znaleźć Calibrę bez wieś tuningu?

mogę ci polecić stronkę [link do oferty na Allegro wygasł]
jest dużo orginałów a spojler czy coś to nie zaraz wiocha
nie wspomnie o lampach typu lexus :mrgreen: :mrgreen:
Papież? A ile on ma dywizji?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

Miejscowość: kuj-pom inowrocław

07 Mar 2011, 22:14

Znałem jedną takową,jak bywam u kumpla to pare bloków dalej stała pod jednym blokiem czysta seria w mało spotyknaym kolorze jak na to auto bo błękitna.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback

09 Mar 2011, 10:07

dzięki za wypowiedzi :razz:
mi chodzi przede wszystkim o samochód do poruszania się po mieście więc :wink:
w sumie biorę jeszcze pod uwagę Honde Civic hathback (90KM) jedna jest w rodzinie i nie moge powiedzieć że jest to 'kapryśny samochód'
waszym zdaniem civic 5 gen czy właśnie tigra

http://ale-moto.pl/oferta/1453,honda-civic-1.5

ostatnio taka wpadła mi w oko :razz:
Lu73k
Nowicjusz

09 Mar 2011, 10:35

Prawdziwa rakieta zamyka licznik więc pewnie dostawała po dupsku nieraz :mrgreen: a tak na poważnie to wygląda ładnie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback

09 Mar 2011, 10:36

moim zdanie dla faceta i tigra i megane coupe to nie porozumienie gdy widze kolesia w ktoryms z tych aut nie moge sie oprzec wrazeniu ze jest odmiennej orientacji seksualnej
sa to dla mnie samochody typowo kobiece i nic na to nie poradze

co do hondzi civic u mnie tez jest jedna w rodzinie VI gen coupe 1.6i autko oszczedne (przy normalnej jezdzie) bardzo fajnie reaguje na gaz nie jest demonem predkosci ale daje rade jedyna wada to jakosc plastikow i lipne wygluszenie tylnych nadkoli podczas jazdy (siedzac w srodku) na zwirze mozna bez problemu policzyc ilosc komyczkow ktore uderzaja o nadkola :)
ale z cala pewnoscia autko godne polecenia
Nanek
Początkujący

Miejscowość: z kątowni ;)
Auto: Audi 100 C4 2.8 V6

09 Mar 2011, 11:21

Tigra to po prostu poczciwa Corsa w przebraniu, a więc nie ma co się spodziewać sportowych emocji i wysokiej klasy wykonania. I tak się powinno to autko traktować - jako segment B. Wtedy jest ok. Porównywać ją z Calibrą (które są po wieśtuningu na ogół i na ogół zakatowane już) nie ma sensu.

Wydaje mi się że Civic byłby lepszym wyborem, to kompakt, ma trochę więcej miejsca szczególnie z tyłu no i niekiedy fajny silnik pod maską.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

09 Mar 2011, 12:09

Nanek napisał(a):moim zdanie dla faceta i tigra i megane coupe to nie porozumienie gdy widze kolesia w ktoryms z tych aut nie moge sie oprzec wrazeniu ze jest odmiennej orientacji seksualnej
sa to dla mnie samochody typowo kobiece i nic na to nie poradze

Przesadzasz kolego nigdzie nie jest napisane że koleś w tigrze to pedał od razu :razz: renówka z 2.0 150 koni w czarnym kolorze na ładnej feldze nie jest najgorsza :wink:
Ale zdecydowanie lepsza jest Honda ma swoje wady ale fajnie jedzie...może mx3?
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

09 Mar 2011, 13:28

tak jak kolego napisalem nic z tym moim wrazeniem nie zrobie :)
Nanek
Początkujący

Miejscowość: z kątowni ;)
Auto: Audi 100 C4 2.8 V6

22 Mar 2011, 09:54

nie przeszkadzają mi wrażenia innych,
tak jak powiedziałem wcześniej chciałem ją mieć i dalej chce... i będę ją miał :)

http://ale-moto.pl/oferta/4133,opel-tigra-1.4

http://ale-moto.pl/oferta/4134,opel-tigra-1.4

a co powiecie o tych??
nie chce mi się czytać komentarzy że to corsa w przebraniu, że lepiej calibre . . .
liczę na opinie odnośnie tigry i samochodów podobnej klasy ;)
Lu73k
Nowicjusz