Tłumaczenia - odmowa przyjęcia w urzędzie

12 Wrz 2008, 14:14

Witam zakupiłem samochód w Holandii. Zrobiłem tłumaczenia zapłaciłem cło, skarbówkę, a w urzędzie gminy przy próbie rejestracji odmówili mi przyjęcia tłumacze(podobno są da nich niejasne.Zrobiłem drugie tłumaczenia i jest dobrze. Dowiedziałem się że gmina zwróci mi pieniądze za pierwsze tłumaczenie ale muszę napisać do nich "Podanie o uzasadnienie odmowy przyjęcia tłumaczeń" lub coś takiego. A mianowicie może ktoś pisał takie podanie albo wie jak napisać. Dzięki z góry.
Black199
Nowicjusz

15 Wrz 2008, 22:11

Piszesz poprostu tak jak każde urzędowe pismo - w górnym lewym rogu piszesz swoje imię,nazwisko i adres,w górnym prawym rogu datę.Na środku piszesz "Podanie o uzasadnienie odmowy przyjęcia tłumaczenia dokumentacji samochodu".No i pod spodem piszesz np. - prosze o uzasadnienie odmowy przyjęcia tłumaczenia dokumentacji samochodu(i tu podajesz markę samochodu).Numer dokumentu (i wpisujesz numer tego pisma od tłumacza).
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sprawdź, czy poprawnie otwierasz drzwi do samochodu!
    Rozpoczął się sezon rowerowy. Kierowcy powinni zwrócić szczególną uwagę na bezpieczeństwo rowerzystów nie tylko podczas jazdy, lecz także przy wysiadaniu z samochodu. W tym celu warto opanować holenderską ...
    Renault Maxity Euro V - mała ciężarówka
    Renault Maxity – mała ciężarówka (samochód dostawczy) zabudowana na bazie ramy z wagonową kabiną, wprowadzona na rynek w 2007 r., poddana została wielu modyfikacjom wraz z wejściem w życie nowych norm ...