Tłumik do Opla Corsy C

17 Cze 2017, 16:28

Witam serdecznie.
Niestety mój tłumik w Corsie jest lekko dziurawy i słychać ,,pyrkanie" dlatego chciałbym wymienić końcówkę na jakąś sportową z lekkim bassowym fajnym brzmieniem. Tylko jest jeden problem.. Nigdzie nie ma tłumików do Corsy, allegro nic, olx nic. Znalazłem jeden sklep tuning1.com i jest tam kilka tłumików fajnych ale niestety nie wiem czy będa pasować.. niby są do tego mojego modelu ale jak oglądam zdjęcia to coś mi nie pasuje.
Czy te dwa modele tłumików zamontowałbym w mojej Corsie C 1.0 2002 rok?
http://www.tuning1.com/info,278
http://www.tuning1.com/info,276

U mnie jest jeszcze podwieszony na gumach a tu nie wiem za co miałbym go powiesić.. czy będę musiał dorobić czy co. Niestety dopiero wchodzę w te ,,tematy" motoryzacji.
OlofB
Nowicjusz

Auto: Opel C
Silnik: 1.0 58 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

20 Cze 2017, 10:36

Najlepiej chyba będzie jak pojedziesz do speców, abyś niczego nie skopał. Zakładanie sportowego wydechu do 1.0 też trochę mija się z celem ale to już twój wybór. Osobiście korzystałem z usług mechanika i byłem bardzo zadowolony. Cena też była w miarę ok, choć nie najniższa.
Ostatnio edytowany przez silvo44, 20 Cze 2017, 17:35, edytowano w sumie 1 raz
Powód: zakazana reklama
Kamilxfxx2
Obserwowany

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Opel Astra F
Silnik: X14XE
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1912

20 Cze 2017, 15:10

Dzięki za odpowiedź, doszedłem do wniosku, że nie będe wydawał jeszcze po 400-500 zł na sporotwy tłumik. Zamówiłem zwyczajny za 100 zł i do tego potem zamówię ozdobną końcówkę i będzie gitara.
OlofB
Nowicjusz

Auto: Opel C
Silnik: 1.0 58 KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2002

20 Cze 2017, 16:56

Dobrze ze poszedles po rozum do glowy. Ta kase lepiej zainwestowac w paliwo lub serwis przynajmniej jakis pozytek bo z tlumika sportowego nie mial bys zadnego. Chodzilby tak samo jak twoj oryginalny dziurawy.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4