Toledo II

18 Paź 2009, 20:58

Tak się zastanawiam dlaczego nikt nie proponuję toledo II ? czy są to złe auta?awaryjne itd? tak sobie przeglądałem allegro i to dość ładne autko
Ostatnio edytowany przez rustin, 18 Paź 2009, 21:53, edytowano w sumie 1 raz
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

18 Paź 2009, 21:32

dlaczego? tego nie wiem ale ja nic złego na temat tego auta nie słyszałem :smile:
Toretto

18 Paź 2009, 21:46

dobre pytanie.moim zdaniem bardzo ładne autka. zgrabne i przyjazne dla oka. tylko mogłoby być więcej miejsca w środku ale coś za coś. płyta podłogowa golfa tak jak i podzespoły więc z tego co wiem to do awaryjnych też nie należy. można mieć tylko zastrzeżenia do wykończenia. tylko że pozostaje jeszcze kwestia znaczka z przodu. niektórym on nie pasuje(żal.pl). stereotypy nadal wygrywają ze zdrowym rozsądkiem.

pzdr
Polska rzeczywistość:
licznik do tyłu i w ludzi.
Zgroza...
hiszpan1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Madryt

18 Paź 2009, 22:04

Ogólnie to Seaty są rzadko proponowane..
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

19 Paź 2009, 07:51

ja jestem posiadaczem seata Toledo II 1,6 8V 100km no i z moich doświadczeń z tym autem to tak:
1. psuje sie elektronika: elek. szyby bocznej, migacze, światła długie, lamki w drzwiach, oświetlenie w kabinie( napewno nie jest to wina żarówek)
2. Skrzynia biegów, w moim modelu własnie z tym silnikiem z rocznika 99 była wadliwa skrzynia biegów po 100 tyś juz sie rozsypuje i u mnie jest to samo już.

co do dobrych rzeczy:
1. bardzo dobrze się go prowadzi po przejechaniu ponad 300Km nie czujesz wogóle zmęczenia
2. Tanie części przynajmniej do mojego modelu :)
3. Miejsca jest bardzo dużo, bagaznik ogromy 3 trupy wejdą spokojnie :)
4. No i jest po prostu ładny jak dla mnie o wiele ładniejszy niż passat :D
sibi26
Początkujący

19 Paź 2009, 08:54

Mi się wydaje, że jest rzadko proponowany bo większość osób szuka samochodu do 10 tysięcy zł lub mniej. W pytaniach o auta za 20-30 tyś dość często pojawia się albo toledo II albo leon (czyli praktycznie to samo w hatchbacku).
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Audi RS Q3 - pierwszy RS linii modelowej Q
    Na Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Genewie, marka z Ingolstadt zaprezentuje Audi RS Q3, pierwszy model RS w cieszącej się ogromnym zainteresowaniem rodzinie Q. Ten wyjątkowy samochód łączy w sobie przemyślaną ...

19 Paź 2009, 19:10

Moim skromnym zdaniem takie toledo jest o wiele ładniejsze niż golf IV czy leon.Jak jest z zabezpieczeniem antykorozyjnym? Jednostki to raczej takie same jak w vw?sa w nich 1.9 tdi 110koni to są to już comone rail czy zwykłe?
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

21 Paź 2009, 06:18

TDI nie w Common Railu. Mój ma 10 lat i jak narazie ani od spodu ani z zewnątrz go nie łapie, mam mocno zdartą krawędź maski od strony szyby i nic sie z tym miejscem nie dzieje.
sibi26
Początkujący