Touran ,problem z temperaturą

25 Maj 2009, 19:44

Od niedawna jestem użytkownikiem wv Tourana 2.0 TDI 140 KM. Od kilku dni pojawił mi się problem z temperaturą /nagły wzrost temperatury/. Byłem u mechanika obstawił termostat.
Po wymianie nadal temperatura wzrasta do 130. Może ma ktoś jakiś pomysł bo za jakiś czas okaże się że połowę auta wymieniłem a efektów brak.[/b]
Jarecki1919
Jarecki19
Nowicjusz

Miejscowość: Niemcy
  • 25 Maj 2009, 21:17

a dobrze wskazuje moze czujnik zaklamuje przy takiej tem to by juz caly plyn wywalilo
    artekk
    Początkujący

Miejscowość: k-kozle

27 Maj 2009, 15:14

A czy przy bwskazaniach 130 stopni pracuje wentylator chłodnicy i czy ciecz się gotuje czy nie?Czym masz zalany układ chłodzenia - borygo,Petrygo czy coś innego?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

27 Maj 2009, 15:25

Napisz to co kolega wyzej napisal, bo moze to byc wina czujnika tem. cieczy bo przy takiej tem. 130 stopni to juz nawet plyn chlodniczy wrze i jak tak dlugo bedziesz jezdzil to mozesz doprowadzic nawet do zatarcia silnika. Takze sprawdz to.
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

27 Maj 2009, 17:53

Jeśli ukł. Chłodzenia jest nieco zapowietrzony to również mogą się dziać różne rzeczy z temperaturą silnika.
    stasiowski121

27 Maj 2009, 18:32

To prawda jesli jest zapowietrzony moga byc takie objawy ze albo sie niedogrzewa albo przegrzewa.
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin