Toyora Yaris sprowadzona z Niemiec

23 Kwi 2016, 18:14

Cześć,

przymierzam się do zakupu samochodu sprowadzonego zza zachodniej granicy. Obejrzałem kilka egzemplarzy w okolicy i myślę, że w końcu znalazłem to czego szukałem.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Generalnie auto bardzo zadbane, tak jakby Niemiec rzeczywiście jeździł głównie do kościoła ;) Prowadzi się lekko i nie słychać prawie silnika. W środku fotele, kierownica i tapicerka w bardzo dobrym stanie. Generalnie wywarł bardzo dobre wrażenie na mnie i koledze. Póki co sprawdziliśmy auto na placu i podczas krótkiej jazdy testowej i najprawdopodobniej przed zakupem wybierzemy się na przegląd.

Moje pytanie dotyczy tego, na co jeszcze mogę zwrócić szczególną uwagę? Jakie wady ukryte mogą wyjść po zakupie? Czy lepiej na przegląd udać się do ASO, czy może lepiej odpuścić i wybrać losowy warsztat?
Pitus
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 05 1986
Auto: Mercedes A170

26 Kwi 2016, 17:18

Auto ma aktualny TUV albo badanie Dekry ?
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Auris Hybrid - kompaktowy hatchback do miasta
    Pod maską znajduje się silnik benzynowy o pojemności 1,8 litra pracujący w cyklu Atkinsona, który w połączeniu z agregatem elektrycznym oferuje moc na poziomie 136 KM. Napęd przekazywany jest za pomocą stanowiącej ...