Toyota Auris vs Kia Pro Ceed

22 Lut 2013, 12:23

Witam.

Przymierzam się do zakupu samochodu. W przedziale cenowym 25-35tys złotych znalazłem dwa modele, które mnie interesują. Są to Toyota Auris 2008r w wersji przed liftingiem (nudna jak flaki z olejem, ale wiadomo, że nie wybiera się tylko oczami) z silnikiem diesla oraz Kia Pro Ceed z 2010 roku 1.6 benzyna.

Teraz pytanie do was. Czy wiecie coś o wyżej podanych autach? który jest waszym zdaniem lepszym wyborem? Może słyszeliście o jakiś problemach technicznych któregoś z nich?

Jeśli zły dział to przepraszam.

Liczę na odpowiedzi, pozdrawiam Aleksander.
alexakar
Obserwowany

Auto: toyota

29 Paź 2013, 20:25

Czytałem test AŚ Aurisa z przed liftingu ale to akurat w wersji 1.6 Benzyna.
Poniżej masz linka w miare opisane co i jak.

http://www.auto-swiat.pl/1-toyota-auris ... ko-zloto/3

Co do awaryjności to nie jest tak zle jeszcze,jedynie tylko ta rdza,która tam sie pojawiła w niektórych miejscach,między innymi w komorze silnika ale to z powodu oszczędności na materiałach,a takto wszystko w porządku co do tego samochodu.

Co do stylistyki to moim zdaniem podkreślam Moim,Pro wygląda znacznie lepiej.
Pozdrawiam.
mobileIS
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 64
Prawo jazdy: 18 05 2013
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: VW GOLF 3
Silnik: 1.8 KAT 90 KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

29 Paź 2013, 21:02

Kupiłem auriske 1.4 diesel 90km, 2008r. Autko w moim posiadaniu od kilku miesięcy i mogę powiedzieć, ze sprawuje sie całkiem niezłe. Łańcuchowy rozrządu w tym aucie to duża zaleta. Samochód mógłby byc lepiej zaprojektowany pod względem wygody jazdy rąk (podłokietniki) bo jadąc trasę 500km można sie zmęczyć. Spalanie dobre. W trasie schodze do około 5.5l w mieście ok +2/3l na 100km - kwestia stylu jazdy. Auto godne polecenia w swojej klasie, póki co bezawaryjne( poza częściami eksloatacyjnymi) jakość wykonania zawsze może byc lepsza - mi na przykład puściła uszczelka tylnego reflektora i ciekło mi do bagażnika - kwestia odkręcenie kilku śrubek i przyklejenia dodatkowej gąbki. Niby dyperela ale boli :)

Pozdrawiam
alexakar
Obserwowany

Auto: toyota

01 Lis 2013, 16:33

czyli test z gazety i Historia Twojego samochodu niejako się pokrywają i Auris warty jest polecenia uważam.
Pozdrawiam.
mobileIS
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 64
Prawo jazdy: 18 05 2013
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: VW GOLF 3
Silnik: 1.8 KAT 90 KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co oznacza dla kierowcy znak STOP?
    Znak STOP oznacza zakaz wjazdu na skrzyżowanie bez wcześniejszego zatrzymania się. Zwykle jest umieszczony tam, gdzie wyjazd z danej drogi jest szczególnie niebezpieczny. Według badań tylko 50% kierowców całkowicie ...