Toyota Avensis 2.0 110km vs 116km 6000euro+

24 Sie 2012, 07:18

Witam. Ostatnimi czasy oglądałem troche aut szczególnie za granićą, napotkałem się w tym momencie na dwie toyki, avensis. Pierwsza w sedanie, wersja SOL 116km, druga w sedanie wersja SOL 110km, Obie rok 2003. Ogólnie Toyoty uważam za wysoko jakościowe, bo to wkońcu japoniec. Troche pięniędzy kosztują pierwsza 6.100euro, druga 6.400euro. Czy ktoś może doradzić czym różnią się te silniki? Przebiegi to w jednej 161,tys, w drugiej 171, Interesuje mnie głównie koło dwumasowe +Sprzęgło, u nas koszt samego zestawu wynosi 3000 zł + Jestem przerażony tą ceną. Czy ktoś może wyrazić opinie na temat tych silników? Bardzo prosze o pomoc bo common rail też nie jest moim idolem, widząc ceny wtryskiwaczy- czy często padają ?
dominixon1300
Nowicjusz

Miejscowość: Jasło

24 Sie 2012, 09:06

Polecam artykuł:
http://eksploatacja-auta.wieszjak.pl/si ... 0-D4D.html
niestety podobnie jak w innych publikacjach obraz tego silnika nie jest zbyt pochlebny.
Znajomy sprzedaje krajowego i bezwypadkowego Avensisa II w tej cenie:
[link do AutoGaleria wygasł]
warto się zainteresować.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy punktualność może być niebezpieczna?
    Większość z nas nie lubi się spóźniać. Są jednak sytuacje, w których próba dojechania do celu o umówionej godzinie może zagrażać naszemu życiu. Jak wynika z badań, presja czasowa ma wpływ na styl ...