Toyota Avensis 2.0 diesel,2004-jakies opinie

19 Cze 2007, 23:04

witam wszystkich forumowiczow!
chcialbym zasiegnac porady o Toyocie jak w temacie odnosnie:
spalania,zawieszenia,przestrzenii w srodku,komfortu jazdy,jakie czeste awarie i jak sie auto sprawuje po okolo 100tys.km. :)
misiek
Początkujący

Miejscowość: london,vw passat ,1.9 TDI 90KM

20 Cze 2007, 19:23

naprawde nikt nie ma zadnych opinii i nikt takim samochodem nie jezdzil.mysle o zmianie auta na japonczyka ale nie wiem czy warto? :roll:
misiek
Początkujący

23 Cze 2007, 13:13

Super auto!! Miałem (a właściwie mój ojciec :p) je przez rok. Było służbowe, z 2003 roku, otrzymaliśmy je w 2005 z licznikiem 220tys. Po roku eksploatacji (intensywnej) na liczniku było 308tys. Co do trawłości to same pozytywy - ograniczaliśmy sie do przeglądów i wymian typu klocki hamulcowe (marka robi swoje). Silnik mógłby byc trochę zrywniejszy (ojciec mówił, że czuje 100 a nie 116 koni). Co do przestrzeni mogę powiedzieć, że jest przyzwoicie, bo potem przesiedliśmy się w V70 i wcale nie było dużo więcej - a to auta z innej półki. O wyposażeniu nie wspomnę, bo była to wersja Prestige (kremowa skóra, nawigacja itd). Ogólnie polecam to auto. Szkoda tylko, że ASO dużo kosztuje (naszczęście służbowy :p). Tak jak juz pisałem silnik mógłby być zrywniejszy. Spalanie, na którym nam spejalnie nie zależało, było takie, jak na diesla przystało - ok. śr. 6,5l na setke.
Schwabschreiber
Początkujący

Miejscowość: ^^Ożarów Mazowiecki City^^ Passat 2,0FSi Vectra 1,9cdti Clio 1,2

23 Cze 2007, 15:34

Sam posiadałem przez 1,5 roku wersje starszą pomomo tego że kupilem ja zrobiona niezbyt dobrze po ogromnym wypadku to sprawiala ogromna frajde z jazdy i pomimo tego że miało byc to auto na zarobek , to sprzedawalem ja ze łzami w oczach .Podobno tez tak jest z nowsza wersją .Samochodem tym jeżdzi moj kolega w Belgii robi również ogromne przebiegii i podzielam zdanie przedmówcy jest to wspanialy samochod.on na swoim ma około 160tys.( a samochod jest z listopada 2006 roku) i bardzo sobie go chwalii żadnych problemów.Jednak ma wade taka że jak wiekszośc aut niewytrzymuje polskich drog padają co jakies 80 tys. cale zawieszenie. to zdanie innego kolegii ktory ma ta toyote z roku 2003 i juz ma przebieg 230tys. i juz 3 krotnie wymienial cale zaiweszenie.Na koniec powiem tyle ,że o bezpieczeństwo nie ma co sie martwic bo widzialem dwa wypadki z udziałem tych samochodow i naprawde w porownaniu z innymi wypadaly wspaniale. Częśc do tego samochodu nie sa tanie ale warto ten samochod kupić.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

24 Cze 2007, 13:35

bd. autko;) wiem bo miałem okazje uzytkowac podobne auto ;) moge powiedziec ze jest niezawodne chyba najlepszy mogel marki toyota. moje oczekiwania spełnił w 110% :arrow:
"Bo do tanga trzeba dwojga"
STASZEK76
Nowicjusz

24 Cze 2007, 17:32

Powtórzę to,co najważniejsze - auto nadaje się do robienia naprawdę dużych przebiegów...
Opel Astra III sedan...^^Gliwice RLZ**
Schwabschreiber
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Rajd Dakar to nie tylko zawodnicy i kibice
    Największe imprezy motoryzacyjne przykuwają uwagę całego świata wielkimi emocjami i świetną organizacją. Niewielu kibiców zdaje sobie jednak sprawę, jak ogromnym wyzwaniem dla organizatorów jest dopięcie wszystkiego ...

24 Cze 2007, 18:30

:D Niemiecpisarz - to jest chyba POLSKIE forum? Jak Mazowsze - to raczej nick "pa ruski" byłby bardziej oryginalny... :wink:
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina

24 Cze 2007, 19:45

mamy taki cały szwabski klan... Jestem ja, Meisterplatte, Schnellfensterzumacher, Heidekraut itd. Długoby wymieniać. Tak apropo Avensis to muszę pochwalić też jej niezłe alufelgi. Wyglądają bardzo elegancko i daleko im od kiczu.
Opel Astra III sedan...^^Gliwice RLZ**
Schwabschreiber
Początkujący

25 Cze 2007, 11:28

dzieki panowie za wyczerpujace odpowiedzi.pozdrawiam. :D
misiek
Początkujący

25 Cze 2007, 18:19

:D Schwabschreiber: gratuluję niezłego wiochmeństwa! Dobrze, że nie goldman... :wink:
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina

25 Cze 2007, 18:55

czerepach napisał(a)::D Schwabschreiber: gratuluję niezłego wiochmeństwa! Dobrze, że nie goldman... :wink:

widze czlowieku ze tobie sie chyba forum pomylilo,ja prosilem o jakies opinie
a nie dziwne madrzenie.pozdro.
ps.moze kiedys cos madrego napiszesz.
misiek
Początkujący

26 Cze 2007, 19:25

Wielkie TXH za szybką odpowiedź. PZDR
...alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w dużych ilościach...
DesmondCrazy
Nowicjusz

Miejscowość: Sandomingo