Toyota Avensis 2.2 diesel czy Opel Insignia w dieslu?

21 Wrz 2010, 09:25

no i co ? japońska niezawodność czy nowy wygląd opla .niech ktoś coś podpowie wciaż niemogę się zdecydować .toyota troszkę surowa w środku ale to zawsze toyota .znowu insignia wyglad jak dla mnie super ale nic niewiem na temat tego autka niech ktoś pomoże się zdecydować bo jak nie to zacznę rzucać koska pozdrawiam
over1975
over1975
Nowicjusz

Miejscowość: manchester

21 Wrz 2010, 10:37

Nowa Honda Accord 2.2 diesel :D

Niezawodnością przewyższa nawet Toyotę, a wyglądem Insingię :)

Znajomy ma od tygodnia czy dwóch Insignię, auto w środku bardzo fajne chociaż trochę za bardzo przeładowane zbędnymi przyciskami (ale to takie czepianie się na siłę). 2-litrowy diesel w Oplu jest głośny i ma nieprzyjemny dźwięk, ale taka już jest charakterystyka Oplowskich diesli. Ma trochę bajerów np. po włożeniu kluczyka podnoszenie wszystkich wskaźników na max i opuszczenie ich z powrotem do zera - funkcjonalność tego jest zerowa, ale przynajmniej wygląda efekciarsko. Jednak w porównaniu do Accorda, Opel wypada dość blado, zarówno w komforcie jazdy, silniku (2.2 i-CTDi to jeden z najlepszych diesli) no i wyglądzie ale to rzecz gustu. Honda dopracowaniem, układem jezdnym czy szeroko pojętym "stylem" sprawia wrażenie jakby chciała się bić z Alfą 159, Saabem 9-3, Audi A4 itp, a Insignia bardziej wydaje mi się konkurować z Passatem, Fordem Mondeo, KIĄ Magentis albo "Renią" Laguną.

Nie mam pojęcia jak Toyota bo nigdy nie jeździłem ani nawet nie siedziałem, no może z raz gdy byłem z Toyotą w serwisie ale to za mało :)
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

21 Wrz 2010, 16:11

Mnie ta Toyota wgl. się nie podoba(wole ten starszy model) a co do Insigni to podoba mi się ona bardzo od premiery i w tym porównaniu oczywiście wygrywa, ale jeśli w grę wchodzą inne samochody to wolałbym coś mniej pospolitego np. Saaba, Honde czy Alfe
luck112
Początkujący

Miejscowość: Wręczyca Wielka
Prawo jazdy: 10 02 2013
Auto: Renault Scenic III
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel ADAM z bagażnikiem rowerowym FlexFix
    Na światowej premierze modelu ADAM podczas Międzynarodowego Salonu Samochodowego w Paryżu zaprezentowane zostanie unikalne rozwiązanie, dostępne w wyposażeniu opcjonalnym nowego, niewielkiego samochodu Opla. Odwiedzający ...
    Bezpieczna Wielkanoc na drogach
    Święta wielkanocne to czas, gdy wiele osób podróżuje do swoich rodzin. Z powodu większego natężenia ruchu i niebezpiecznych zachowań innych kierowców nie wszyscy docierają do domu. W minionym roku w tym ...