Nowa Honda Accord 2.2 diesel
![Szczęśliwy :D]()
Niezawodnością przewyższa nawet Toyotę, a wyglądem Insingię
![Uśmiechnięty :)]()
Znajomy ma od tygodnia czy dwóch Insignię, auto w środku bardzo fajne chociaż trochę za bardzo przeładowane zbędnymi przyciskami (ale to takie czepianie się na siłę). 2-litrowy diesel w Oplu jest głośny i ma nieprzyjemny dźwięk, ale taka już jest charakterystyka Oplowskich diesli. Ma trochę bajerów np. po włożeniu kluczyka podnoszenie wszystkich wskaźników na max i opuszczenie ich z powrotem do zera - funkcjonalność tego jest zerowa, ale przynajmniej wygląda efekciarsko. Jednak w porównaniu do Accorda, Opel wypada dość blado, zarówno w komforcie jazdy, silniku (2.2 i-CTDi to jeden z najlepszych diesli) no i wyglądzie ale to rzecz gustu. Honda dopracowaniem, układem jezdnym czy szeroko pojętym "stylem" sprawia wrażenie jakby chciała się bić z Alfą 159, Saabem 9-3, Audi A4 itp, a Insignia bardziej wydaje mi się konkurować z Passatem, Fordem Mondeo, KIĄ Magentis albo "Renią" Laguną.
Nie mam pojęcia jak Toyota bo nigdy nie jeździłem ani nawet nie siedziałem, no może z raz gdy byłem z Toyotą w serwisie ale to za mało
![Uśmiechnięty :)]()