Toyota Avensis czy Ford Focus C-Max do 40 tys

14 Sty 2009, 20:30

Witam! Jestem w trakcie wyboru następnego auta dla mojej rodziny. Spośród wielu możliwości doszedłem do wniosku, że najbardziej odpowiednim autem może byc tylko toyotka lub ford. Zastanawiam się tylko czy znowu wchodzic w benzynę czy spróbowac diesla. W Avensisie z parametrów wynika że dobry jest 2.0 D4D diesel a w C-Max 1.8TDCI( na razie jeżdżę Astrą II 1.6 16v - bez lpg, i nie narzekam). Proszę o jakieś dane, opinie, cokolwiek co mogło by mi pomóc w dokonaniu wyboru.
crazy_fox78
crazy_fox78
Nowicjusz

Miejscowość: Debrzno

14 Sty 2009, 23:26

jeździłem trochę avensiską 2,0 d4d z grudnia 2004 r 98 tys przejechane. jak dla mnie super, szybko sie zbiera, mało paki (trasa ok 5,2 l/100 km), dużo miejsca i dużo uchwytów. bardzo fajny i duży bagażnik. myślę że jako auto rodzinne się sprawdzi. oczywiście polecam kombi
interkuli
Nowicjusz
Awatar użytkownika

15 Sty 2009, 18:09

Dzięki za radę. W moich poszukiwaniach zdobywałem rózne informacje na temat tych dwóch aut, ale więcej pozytywnych głosów zebrała Avensis za niezawodnośc i komfort. Fordowi tez dużo nie brakuje ale wielu narzeka na wrażliwośc silników tdci. jeszcze raz dzięki i czekam na inne opinie. Pozdrawiam.
crazy_fox78
crazy_fox78
Nowicjusz

Miejscowość: Debrzno
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczne wakacje z kamperem
    Z powodu pandemii wiele osób obawia się spędzać urlop w dużych ośrodkach wypoczynkowych. W tej sytuacji jednym z możliwych rozwiązań okazuje się kamper, inaczej samochód kempingowy, posiadający część mieszkalną, ...