TOYOTA Avensis JAKI SILNIK NAJLEPSZY?

03 Sty 2010, 17:44

WITAM!
ZASTANAWIAM SIĘ NAD KUPNEM SAMOCHODU TEJ MARKI JEDNAK NIE WIEM JAKI SILNIK BYŁBY NAJLEPSZY(GENERALNIE CHODZI O TO ABY SIĘ NIE PSUŁ) INTERESUJE MNIE DIESEL
SAMOCHÓD ROCZNIK1998-2000
W GRĘ WCHODZĄ JESZCZE SAMOCHODY AUDI A4 LUB VOLKSWAGEN PASAT
AKTUALNIE MAM OPLA ASTRĘ ROCZNIK97 WIECZNIE W REMONCIE I DWA RAZY PO WYMIANIE SILNIKA
CHCIAŁABYM KUPIĆ AUTO W KTÓRE NIE TRZEBA BY BYŁO PAKOWAĆ WIECZNIE PIENIĘDZY
CO POLECACIE!!!!!
sylv
sylwi
Nowicjusz

Miejscowość: lubuskie

03 Sty 2010, 19:50

Czyli na samochód masz ok 17 tyś jak mniemam tak?
Za te pieniądze można znaleźć fajną A4.
stasiowski121

03 Sty 2010, 21:15

Ja skupię się na AVENSISIE,mało ludzi pyta o ten samochód a prawda jest taka,że pod względem jakości i niezawodności jedynie MAZDA 626 może się równać z tym autem.AUDI A4 wypada blado przy tym samochodzie,różnica klasy jakościowej :!: Dopiero AUDI A4 wprowadzone w 2000r.ustępuje jej minimalnie.Po prostu od tej Toyoty nie ma lepszego samochodu,nawet Mercedes C przepadł.Silniki wszystkie godne polecenia,prócz jednego czyli 1.6 101 KM.Najlepszy wybór wśród benzyniaków to silnik 1.8 129 KM a z Diesli 2.0 TD(bardzo trwały!) POLECAM to auto :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

04 Sty 2010, 13:08

sylwi napisał(a):WITAM!
ZASTANAWIAM SIĘ NAD KUPNEM SAMOCHODU TEJ MARKI JEDNAK NIE WIEM JAKI SILNIK BYŁBY NAJLEPSZY(GENERALNIE CHODZI O TO ABY SIĘ NIE PSUŁ) INTERESUJE MNIE DIESEL
SAMOCHÓD ROCZNIK1998-2000
W GRĘ WCHODZĄ JESZCZE SAMOCHODY AUDI A4 LUB VOLKSWAGEN PASAT
AKTUALNIE MAM OPLA ASTRĘ ROCZNIK97 WIECZNIE W REMONCIE I DWA RAZY PO WYMIANIE SILNIKA
CHCIAŁABYM KUPIĆ AUTO W KTÓRE NIE TRZEBA BY BYŁO PAKOWAĆ WIECZNIE PIENIĘDZY
CO POLECACIE!!!!!

wszystkie silniki benzynowe z systemem vvt-i , moge spokojnie polecic nie do zajezdzenia, potrafia jezdzic nawet bez oleju, prawdziwa historia :mrgreen:

diesele sa dla starych dziadkow bo diesele japonskie moce to maja smieszne bedziesz sie bal czegokolwiek wyprzedzic, dzieje sie tak dlatego ze japonczycy wiedza gdzie jest gorna granica mocy zeby nie ograniczac trwalosci silnika diesela , natomiast europejskie diesele montowane w calej vw-audi group to smiecie nie warte zakupu wyzylowane i jak ci cos padnie(a przy tych przebiegach jakie sa obecnie nabite na samochodach na sprzedaz napewno padnie) spodziewaj sie apokalipsy cenowej , i tutaj uwaga, nowsze samochody japonskie (oczywiscie nie wszystkie marki) po roku 2003 maja wstawiane te wlasnie szmelcne europejskie diesele o ktorych pisalem powyzej, takze uwazaj na japonskie samochody z silnikami diesela powyzej 115KM
halsky11

04 Sty 2010, 13:53

Tak to prawda,silniki VVT-i weszły w 2000 r wraz z łańcuchami rozrządu ale one nie nadają się raczej do zasilania LPG,z kolei te starsze jednostki benzynowe nie sprawiają problemów przy zasilaniu gazem.Silnik 2.0TD ma 90 KM ale tak jak kolega pisze przy takiej mocy żywotnością może przeskoczyć żółwia :mrgreen: Wprowadzone w 2000 r silniki Diesla D-4D to nowoczesne konstrukcje z systemem common rail,wrażliwe na jakość paliwa.Jeśli się kupi takie auto już wyeksploatowane to właściciela czekają duże wydatki.Diesle 2.0TD nigdy nie były oferowane w naszych salonach,można kupić takie auto z importu ale niestety z przeszłością nie ciekawą.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Honda Civic - kompaktowy hatchback do miasta
    Podstawowa pięciodrzwiowa Honda Civic dostępna jest z dwoma silnikami benzynowymi VTEC Turbo: jednolitrową jednostką o mocy 129 KM i 1,5-litrowym silnikiem wytwarzającym 182 KM . W przypadku obu motorów auto można ...