Toyota Carina E - problem z ruszaniem na gazie

29 Mar 2011, 15:54

Witam,
od jakiegoś czasu w mojej Carinie mam problem z ruszaniem na gazie. Wygląda to tak, że w momencie ruszenia gdy puszczam sprzęgło samochód zachowuje się tak jakby brakło gazu, nieważne jak mocno nacisnę pedał i jaki jest stan butli. Początkowo miało to miejsce tylko wtedy, gdy silnik był nierozgrzany teraz jednak niema to znaczenia. Na chwile obecną jedynym rozwiązaniem jest przeciąganie sprzęgła co jak wiadomo nie jest zdrowe :???: Jednocześnie nie jest to wina sprzęgła, bo na benzynie się to nie zdarza. Jeśli wiecie co to może być i ile może kosztować naprawa to proszę o pomoc :wink:
Z góry dziękuje, pozdrawiam.
paczenko
Nowicjusz

29 Mar 2011, 20:25

moze po prostu trzeba wymienic parownik??albo zregenerowac??jak stara jest instalacja gazowa??
radek15
Początkujący

Miejscowość: skierniewice

29 Mar 2011, 21:00

instalacja ma 2,5 roku
paczenko
Nowicjusz

30 Mar 2011, 07:43

Zacząłbym od wymiany filtru gazu,rób to co 15 tyś km :!: Naturalnie najlepsza rada to, mechanik od LPG.Jeśli zabierzesz się za to sam ,pisz do mnie na priv,napiszę co i jak masz robić krok po kroku,filtr nowy niestety musi być :!: Sprawdź też filtr powietrza.Jeśli masz np.nowy filtr powietrza to przy prostych instalacjach trzeba instalkę czasami na nowo wyregulować.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

01 Kwi 2011, 20:55

w takim razie jak najszybciej muszę wymienić filtr gazu :neutral: PhantomASA1 orientujesz się ile może taki zabieg kosztować? Bo sam przy gazie jednak wole nie grzebać, tak zapobiegawczo :wink:
paczenko
Nowicjusz

02 Kwi 2011, 06:39

Filtr gazu(fazy ciekłej) w serwisie kosztuje ok.30-35 zł, ale tego, czy z robocizną, nie wiem.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

OffRoad Show Poland 2012 / relacja
    Po raz pierwszy w Polsce odyły się Targi Pojazdów 4x4 w Warszawie! Ogólnopolskie Targi Pojazdów 4x4 OFFROAD SHOW POLAND w Warszawie to innowacyjne przedsięwzięcie, wychodzące naprzeciw rosnącej rzeszy ...

02 Kwi 2011, 20:13

w sumie niedrogi biznes a chyba to właśnie tu tkwi problem, niedługo się okaże w każdym razie filtr i tak muszę wymienić :wink:
paczenko
Nowicjusz