Toyota Celica 1992r. Spadek mocy

13 Maj 2007, 07:55

Witam wszystkich.
Mam Toyote Celice Vgen. 2.0 GTi. Wymieniłem na nowy końcowy i środkowy tłumik. Zrobiłem również wymianę paska rozrządu+rolki napinające. Po odbiorze samochodu od mechanika stwierdziłem że jest jakby słabsze podczas przyspieszania, dosłownie jakbym miał lekko zciągnięty ręczny (metafora) idzie jak wóz z węglem. Potestowałem i wyczaiłem że na 1 lub 2 biegu podczas przyspieszania przy przekraczaniu 5200 obr. (mniej-więcej) dostaje nagłego wzrostu przyspieszenia (nie jest to dużo, ale odczuwalne) tak jakby załączyła się turbo sprężarka (tylko że pod maską jej nie ma). Ogólnie auto jest słabsze, a jeździło dynamiczniej (mam ją 6 lat tak że odczuwam każdą zmianę). I w związku z tym mam pytanie, czy może na to wpływać wymiana tych tłumików (że są nowe), czy może przy wymianie tego paska mechanik coś pokopał, albo jeszcze coś innego. Nie bardzo się na tym znam, proszę o jakieś podpowiedzi co robić.
Pozdrawiam wszystkich.
bolexx1313
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Lancer Evolution - historia
      Lancer Evolution, często określany po prostu jako Evo, to ponad 23 lata pięknej historii mocarnego sedana zbudowanego na bazie modelu Lancer. Na przestrzeni lat powstało dziesięć generacji tego auta, a jego żywot zwieńczyła ...