Toyota Celica czy może inne??

17 Kwi 2013, 13:23

Witam zastanawia mnie takie autko jak Celica...
zakładałem już temat odnośnie aut-padały różne propozycję typu
BMW,Hondy,Lexusy itd
Lecz chciałbym wiedzieć jak wypada Celica na tle innych aut wg was,tzn jak wygląda jej awaryjność?? silniki które wybrać mi osobiście przypadł do gustu 2.0GT 175HP lubią one LPG?? czy nie jak tam z blachami i częściami czy wypadają one w miarę przyzwoicie?? przykładowo taniej niż A4 1.8T?-aha zapomniałem dodać Celica II mnie interere kwota dyspozycji do 15tyś. poniżej daje przykładowe linki :) czekam na wasze opinie i propozycję.

[link do Tablica wygasł]:

Choć do nr 1,2,3 zastanawiający przebieg...
Słucham was teraz Was :)
kulio100
Początkujący

Prawo jazdy: 16 07 2009

17 Kwi 2013, 21:32

gaz generalnie ze wszystkim teraz wspolpracuje, oby nie na czerwonym polu na zasilaniu lpg, tak sadze, co do blachy... sypia sie ranty drzwi, jak zabezpieczysz, to jest git, moja 94' daje rade bez rudej i malowania :)
generalnie polecam silnik 2.0 a odrazadzam 1.8...
spalanie niby 1l w gore, ale silnik jest znacznie trwalszy.
trzeba dbac o olej w misce, jak zabraknie i zapuka panewka, trzeba wymienic silnik :)
a co do czesci... od 1.5 roku celica mi sie nie posypala, zero wymian, a lekkiego zycia nie ma ze mna, takze smialo mozna powiedziec ze sa tanie, bo ich nie kupujesz. :)

trwale auto, bardzo przyciagajace uwage, zajebiste prowadzenie i charakterne zaciecie. ;)
spali od 8 do 20l/100km zalezy od stylu jazdy
z tych linkow 1 wyglada slicznie, 3 zdaje sie robione nadkola miala.
objechani na 1/4 by ja+felka
Scorpio2.9i24V 207KM
A3 1.8 125KM
Vectra a/b1.8 90/125KM
Felka1.3+90KM
diabl0001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: mrozy i okolice
Auto: Celica VI 1.8

17 Kwi 2013, 22:24

Dodam tylko że trzeba uważać na zawias SSS i w porównaniu do proponowanych przez Ciebie aut jest przepaść co do awaryjności na korzyśc tojki. Dobrze współpracuje z LPG .
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

18 Kwi 2013, 11:12

Dzięki diablo :) noo ta 1 ma kozak wygląd a możesz coś więcej powiedzieć jeszcze na temat Celi??
Szybki sprecyzuj dokładniej swój post :)-jeśli mozesz :)
A jeśli chodzi o Celice i inne auta które do niej podlegają w sensie wyglądu/mocy itd? jakie możecie zaproponowac??
kulio100
Początkujący

Prawo jazdy: 16 07 2009

18 Kwi 2013, 22:50

Jeżeli nie potrzebujesz wozić więcej niż jednej osoby prócz siebie samego, to polecam honde crx del sol w wersji vti (1.6 160 koników) opcjonalnie w tej cenie civica VI vti 1.8 (169 koników) V-tec w tych dwóch samochodach działa zabójczo. Zresztą sprawdź na youtubie : V-tec Dohc.

A i jeszcze prelude'a 2.2 ;]
BulaxD
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 10 2011
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Honda Crx Del Sol ESi
Silnik: 1.6 V-tec 128km
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Milion kilometrów Mitsubishi Carismą!
    Liczne badania potwierdzają wyjątkową trwałość produktów Mitsubishi Motors Corporation oraz wysoki poziom zadowolenia klientów firmy – bezpośrednie rezultaty znakomitej inżynierii MMC. W najdalszych zakątkach ...