Wybór padł na Helixy - dlaczego? a no dlatego iż jeśli mam kupić wzmacniacz to przynajmniej porządną używkę (200-250zł z kablami) na co po prostu teraz nie mam czasu. Po analizie wszelkich wydatków doszedłem do wniosku, że wzmacniacz niestety musi poczekać jeszcze kilka miesięcy.
Mam nadzieję, że Dark Blue również ładnie zagrają w półce z mdf'u która już na nie czeka
![Smile :)]()
Oby było to zakup udany biorąc pod uwagę fakt iż Hertze są droższe jedyne 11zł lecz wzmacniacz jest w ich przypadku praktycznie niezbędny.
Co do słuchania muzyki - niestety Celica nie posiada głośników z przodu auta a jedynie z tyłu zmusza kierowcę do słuchania na troszkę większej mocy aby cokolwiek słyszeć...czyli jeśli dźwięk docierające do kierowce jest ok to dla pasażerów z tyłu może być zbyt dużo bo przecież mają membrany zaraz koło głowy
Plusem mniejszej mocy tych Helixów jest właśnie fakt, iż radio da radę pociągnąć dodatkowe 100mm głośniki na które jest miejsce w desce rozdzielczej - to rozwiąże problem zagłuszania pasażerów
pozdrawiam
Co do 100mm to zainteresowała mnie firma boshmann a mianowicie ALX-44
[link do oferty na Allegro wygasł]
posiadają aż 93dB.
Ciekawe też są Blaupunkty BGx 402 HP lub już droższe (120zł) Hertz DCX 100.
Jeśli są 10' godne polecenia, najlepiej w cenie do 100zł to chętne wysłucham wszych rad
![Smile :)]()