Toyota corolla e 11czy warto do 6000zł

10 Lut 2017, 09:02

Zauważyłem ostatnio pewną prawidłowość - im niższy budżet tym bardziej roszczeniowy kupujący. diddy79 trochę autora tematu zaorał, ale trudno się z nim nie zgodzić.
Tu ciekawa Corolla:
[link do oferty na Olx wygasł]
Fajny Focus:
Tu co prawda komis, ale ogłoszenie obiecujące:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

10 Lut 2017, 09:13

@didi79
pokaż te fony po 6000zł i pewnie masz taki na pulpicie swojego zdezolowanego laptopa za którego dałeś pewnie ze 2,5 k i się podniecasz. Stań na ziemi chłopie, byłeś widzidziałeš na obrazku. Wróžyc z fusów też umiesz?
Wielki mi znawca to wycen tą Mazdę bo taka jak ta polecony to można kupić w takim stanie za pół wartości tej ceny!
Ale wróżba był tam i widział byłeś tam?
To więc trochę pokory bo za namawiamy na spuszczenie pieniędzy w toalecie grozi grzywna.
dozowacz
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 03 1997
Auto: rover

10 Lut 2017, 10:41

dozowacz napisał(a):@didi79
pokaż te fony po 6000zł i pewnie masz taki na pulpicie swojego zdezolowanego laptopa za którego dałeś pewnie ze 2,5 k i się podniecasz. Stań na ziemi chłopie, byłeś widzidziałeš na obrazku. Wróžyc z fusów też umiesz?

Kolego to jest śmiech przez łzy chyba. Mam służbowego laptopa który ma swoje lata i jest wart tyle ile waży. Telefon mam również służbowy i również nie jest to najnowszy model. Samochód mam służbowy a drugi prywatny też jest zarejestrowany na firmę więc jestem nagi i bosy. I dobrze mi z tym a Tobie nic do tego. Wróżyć z fusów nie próbowałem, w totolotka nie gram i nie oczekuje od Ciebie ani wsparcia ani współczucia. Gdyby co trafię do MOPS albo stanę za 500+.
diddy79
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 04 1999
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Renault Talisman
Silnik: 1,6 dCi 160 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2018

10 Lut 2017, 21:18

Jak bym słuchał twoich rad to musiałbym chodzić bez gaci.
a więc powinieneś pomykać teraz z gołym tyłkiem...
Tak się składa, że miałem swego czasu dużo do czynienia z autami właśnie w Twoim budżecie i powiem Ci, że... rdzawka na błotniku to jest najmniejsze zmartwienie w autach w tej cenie... Zrozum, masz złe podejście. To zostało już napisane, ale powtórzę - musisz się liczyć mając te 6k w kieszeni, że coś będzie do zrobienia w tym aucie. W jednym do ogarnięcia będzie błotnik (można też jeździć z rudą, bo nie jest to element konstrukcyjny), w innym progi, w jeszcze innym podłoga, a w kolejnym wymiana uszczelki pod głowicą. Oczywiście są to czarne scenariusze, ale trzeba się z tym liczyć, nie kupujesz auta w salonie.

Jeśli tego nie rozumiesz to nie zawracaj nam gitary i kup to, co uważasz za stosowne, tylko potem nie przybiegaj tutaj z płaczem.
łysy30 napisał(a):Zauważyłem ostatnio pewną prawidłowość - im niższy budżet tym bardziej roszczeniowy kupujący
Ty nie miałeś do czynienia z ludźmi, którzy mają 2-3k w portfelu, wtedy jest jazda bez trzymanki :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

11 Lut 2017, 10:15

Sorry nie mogłem się powstrzymac :mrgreen:
[link wygasł]

a tak na poważnie to łysy wrzucił Corolle która już przewineła sie w tym temacie i bliżej nią bym się zainteresował i tą zieloną którą ja wcześniej wrzuciłem - [link do oferty na Olx wygasł]

Z innych ofert:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

11 Lut 2017, 16:22

I właśnie takich kupujących jak dozowacz najbardziej się obawiam sprzedając auto za 4-5 tysięcy złotych. Przyjeżdża taki oglądać samochód ponad 15 letni i oczywiście na zauważy, że rozrząd jest świeżo po wymianie, nowe klocki i ogólnie samochód zadbany technicznie tylko będzie wytykał rdzę na nadkolach i prosił o upust tysiaka, bo rdza na nadkolach, która nie ma kompletnego znaczenia w kwesti zaliczenia badania technicznego, a jest jedynie efektem wizualnym. No ale jak tu się pochwalić przed znajomymi autem, które ma rdzę? Lepiej kupić auto wizualnie perfekt, co z tego, że do wymiany są tarcze klocki przód, rozrząd z pompą wody, amortyzatory przód i tył, komplet sworzni wachaczy przód i komplet zardzewiałych przewodów paliwowych i hamulcowych gdzie naprawa tych rzeczy z robocizną to 2000zł lub więcej, najważniejsze, że auto się prezentuje. Nie dziwię się więc, że coraz więcej osób oddaje sprzedaż swojego samochodu komisowi, nawet jak jest wart 5000zł. Ja następnym razem też tak chyba zrobię, wolę zainkasować 500zł mniej niż użerać się i tracić nerwy na takich klientów jak dozowacz.
Petento
Początkujący

Auto: .

11 Lut 2017, 16:57

I właśnie takich kupujących jak dozowacz najbardziej się obawiam sprzedając auto za 4-5 tysięcy złotych. Przyjeżdża taki oglądać samochód ponad 15 letni i oczywiście na zauważy, że rozrząd jest świeżo po wymianie, nowe klocki i ogólnie samochód zadbany technicznie tylko będzie wytykał rdzę na nadkolach i prosił o upust tysiaka, bo rdza na nadkolach, która nie ma kompletnego znaczenia w kwesti zaliczenia badania technicznego, a jest jedynie efektem wizualnym. No ale jak tu się pochwalić przed znajomymi autem, które ma rdzę? Lepiej kupić auto wizualnie perfekt, co z tego, że do wymiany są tarcze klocki przód, rozrząd z pompą wody, amortyzatory przód i tył, komplet sworzni wachaczy przód i komplet zardzewiałych przewodów paliwowych i hamulcowych gdzie naprawa tych rzeczy z robocizną to 2000zł lub więcej, najważniejsze, że auto się prezentuje. Nie dziwię się więc, że coraz więcej osób oddaje sprzedaż swojego samochodu komisowi, nawet jak jest wart 5000zł. Ja następnym razem też tak chyba zrobię, wolę zainkasować 500zł mniej niż użerać się i tracić nerwy na takich klientów jak dozowacz.[/quote]
Tylko z mechaniką sobie dam radę, blachy nie zrobię sam .
Jeden lubi kawę ze śmietaną drugi bez
Co mi z tego że mechanika będzie grała a paka się rozsypywała, Pomyśl :angry:[quote="Petento"]
dozowacz
Nowicjusz

12 Lut 2017, 12:17

Panowie a co sądzicie o tych ofertach bo jak coś to może któreś z nich?
dozowacz
Nowicjusz

12 Lut 2017, 12:33

1.Chcesz auto dynamiczne a Passat 1.6 nie jedzie..
2.Jak wyżej.
3.Handlarz do tego sporo wyświetleń i nic?
4,5.Patrz punkt 1.
6.Facet ma go kilka miesięcy i już sprzedaje?

Masz ładną Lagunę ze świeżym gazem [link do oferty na Olx wygasł] i dwie Legie.
[link do oferty na Olx wygasł] - reszta kasy na dopieszczenie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

21 Lut 2017, 20:28

witam ponownie, a co sądzicie o tych autach?
A może jakaś inna propozycja opelka? :?:
dozowacz
Nowicjusz

21 Lut 2017, 20:35

Pierwszą i ostatnią bym obejrzał
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

22 Lut 2017, 09:22

1.Coś niska cena i wydaje mi się że auto mogło służyć jako firmowe.
2.Sama nazwa komisu mówi za siebie,przód i tył ruszany.
3.Też coś tanio ale wygląda ok.
4.Patrz punkt pierwszy.

Zerknij na te:
[link do oferty na Olx wygasł] - przebieg raczej autentyczny,z przodem coś mogło być i zostanie kasa na montaż lpg.
Barol
Awatar użytkownika

22 Lut 2017, 16:26

"Barol"]3.Też coś tanio ale wygląda ok.
Barol ale zastanawia mnie widok komory silnika, czy właściciel :sly: :?:
dozowacz
Nowicjusz

22 Lut 2017, 18:09

Dozowacz zainteresuj się tą pierwszą którą wrzuciłeś.
Pierwsza od Barola tragiczna, dolicz lakierowanie tego śmiecia. :ok:
W drugiej nie ma zdjęć środka, faktycznie, warto komuś wstawiać taką propozycję do tematu. :ok:

Aha, Barol, po czym twierdzisz, że mogły być firmowe? Po bieda-kolorze i bieda-wyposażeniu?
BrutusM
Początkujący

Auto: Japonia
Skrzynia biegów: Manualna

23 Lut 2017, 10:10

dozowacz wymyta komora silnika to trochę minus bo mogą umknąć ewentualne wycieki ale poza tym ładnie się prezentuje.
BrutusM a co za problem napisać do sprzedającego o dodatkowe zdjęcia?
Pierwsza do malowania bo? Ja tam nic złego nie widzę..
Jak już tak narzekasz to sam coś podrzuć mądralo..
Barol
Awatar użytkownika