Toyota Corolla E11 diesel , wybór mądry , rozsądny?? :)

06 Cze 2015, 21:32

Witam tak jak w temacie chcę zakupić Toyote Corolle e11 zastanawiam się czy wersje żabke z okągłymi przednimi lampami czy juz tą poliftową i z jakim silnikiem diesla wybrać autko aby wszystko grało cacy myślałem nad zwykłym 2.0D jaki był montowany w tych autkach ale nie wiem czy to ma sens ?:) jestem z woj Lubelskiego , i szczerze powiem że w moich okolicach chyba nie ma wcale za wiele w czym wybierać :) co sądzicie o tych autkach i silnikach w dieslu w tym modelu oraz w LPG w tym autku ?:) prosze o uwagi , wady i zalwty pozdrawiam i dziękuje za wypowiedzi :) ;D
passat92
Aktywny

Miejscowość: Dębica
Prawo jazdy: 06 07 1985
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Passat B3
Silnik: 1.9D 68KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

06 Cze 2015, 22:10

Diesla przed liftowego nie dostaniesz bo z Afryce pieją :) na jego widok. Jeździ na wszystkim i to długo.

Diesel po lift to 2,0 d4d i 1,9d jeden jest otoczony chwałą bo jest bezpośrednio powiązany z w/w dziadkiem. Nie posiada udziwnień ale wyrwać go z przebiegiem poniżej 300tyś. raczej trudno. A silnik 1,9d to silnik pug/cytryna więc wielkiej bidy nie ma.

Co do ON vs PB jeżeli ma być przed lift to wybrałbym benę i połączył z lpg.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

07 Cze 2015, 14:15

Dziękuje za wypowiedź :) a jeszcze zapytam czyli jeśli trafi się ładna e11 corolla d4d to nabierać i nie bać się ?:) na co zwracać uwagę oraz czy to autko posiada koło dwumasowe i czy ktoś z Was posiada e11 w dieselku i jak ją wspomina ?:)
passat92
Aktywny

Miejscowość: Dębica
Prawo jazdy: 06 07 1985
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Passat B3
Silnik: 1.9D 68KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

09 Cze 2015, 23:21

passat92 napisał(a):a jeszcze zapytam czyli jeśli trafi się ładna e11 corolla d4d to nabierać i nie bać się ?:) na co zwracać uwagę oraz czy to autko posiada koło dwumasowe i czy ktoś z Was posiada e11 w dieselku i jak ją wspomina ?:)

Nie bać się, nie posiada filterka cząsteczek ani dwumasy...

Zrobiłem corollką e11 d4d około 100tyś.km. i teraz ma ją Pan którego widuje co drugi dzień... jest mega zadowolony. Dodam że auto jak sprzedawałem miało około 200tyś.km.
Jedyne co mi przeszkadzało to krótkie zestopniowanie skrzynki biegów i niestety jazda powyżej 130km/h wiązał się ze sporą ilością dźwięków.
Co do spalania to więcej niż ok. podobno rekordziści schodzą do 3,9l a mi się udało zejść w/g tankowania pod korek do 4,4l powolnej trasy z rodzinką i bagażami. Tak n0rmalnie trzeba liczyć 5,5l-6,5l.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Łańcuchowe rozrządy nie są bezobsługowe
    Jeśli nie chcesz mieć problemu z łańcuchowym napędem rozrządu, powinieneś nauczyć się dbać o nowoczesny silnik. Myślisz, że skoro kupiłeś nowy lub kilkuletni samochód, to nie musisz nawet zaglądać pod maskę pomiędzy ...