Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
adam330 napisał(a):Przeczytaj moj post wyzej-obiema corolkami zrobilem ponad 130tys km, bezproblemowo!! W ASO maja zle zdanie o benzynowej toyocie ze wzgledu na pierwsze modele kupowane przez floty ,zarowno corolla jak i yaris ostro dostawaly w palnik przez pseudokierowcow-znam kilka przypadkow idiotow ,ktorzy uzywali do jazdy tylko 1-3-5-R biegi. Jak dbasz tak masz.Osobiscie nie kupie diesla.
mrt napisał(a):Mój ojciec ma 2004 1.6, przejechał 270 tys i właściwie wymienia tylko elementy eksploatacyjne. Brać.
No to jak brać to brać w sumie nie Twoja kaska.
Ja akurat miałem doczynienia z wieloma super trwałym ZZami w corollkach/avenach z racji zawodu i nie musisz mnie przekonywać o ich super zaletach. Co ciekawe używasz słowa brać przy acie 10letnim a skąd wiesz jaki był wcześniej używany olej? Do poprzedniej corolleki mogłeś nalać oleju słonecznikowego a z e12 już nie zabardzo.
Idź do ASO i zapytaj nie oficjalnie silniki (ZZy).
mrt napisał(a):Poza tym nie wiem o co chodzi z tym olejem, jakieś bzdury
adam330 napisał(a):p.s. że niby co to jest ten short block -bo jakoś nie kojarzę ,żadnej akcji serwisowej dot.wymiany czegoś takiego
Baza z danymi technicznymi samochodów marki TOYOTA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne TOYOTA