Toyota Corolla elektronika

01 Mar 2009, 18:49

Witam, posiadam Corolle z 2003 roku, diesel D4D, i moze mi ktos powiedziec jak sprawdzic czy w aucie sa systemy typu TRC, ASR, VSC. Bo na tablicy symbole sa ale nie sa podswietlone, i nie wiem czy moze dioda spalona czy nie ma rzeczywiscie tych systemow. Podczas wlaczania zaplonu talze nie zapalaja sie kontrolki , W instrukcji oblslugi czytalem ze opcjonalnie jest to ale zalezy od wersji, ja posiadam wersje SOL. Takze jaby ktos cos wiedzial to prosze o pomoc.
kamilios2105
Nowicjusz

01 Mar 2009, 22:26

VSC+TRC jest napewno tylko w wersji Prestige.Co do ASR to nie jestem pewien.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

02 Mar 2009, 10:28

Aha, ok dzięki wielkie. Chociaż w sumie jeżeli auto by było wyposażone w TRC i VSC to powinny być do tego wyłączniki żeby można było sobie w każdej chwili wyłączyć system, a wtedy by się świeciły kontrolki TRC OFF i VSC OFF, jakoś tak to jest chyba?
kamilios2105
Nowicjusz

02 Mar 2009, 16:19

Tego niestety nie wiem - to co ci napisałem,sprawdziłem w danych technicznych i wyposażenia poszczególnych modeli Toyoty.O wyłaczniku tych systemów nic nie pisze.Pisze tylko o wyłacznikach poduszek powietrznych.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Objaśnienia skrótów motoryzacyjnych
    PPS - Prestige Performance Sedan (mocny silnik, napęd 4x4 [AWD, Haldex lub VCU], osiowe LSD lub VCU, sedan) PPH - Prestige Performance Hatchback (mocny silnik, napęd 4x4 [AWD, Haldex lub VCU], osiowe LSD lub VCU, hatchback) ...