TOYOTA Corolla verso 1,8 129KM z 2004 z lipca ..LPG

27 Lis 2012, 02:47

Witajcie ... Toyota corolla verso 1,8 129 KM z 2004 lipca chcę do niej założyć instalacje gazowa LPG taka , którą już się sprawdziła w tych silnikach - bo na różnych forach naczytałem się trochę i każdy co innego zalecał by założyć w ramach reklamy swojej działalności instalowania instalacji począwszy od Prinsa ... BRC ... KME .. czy Staga 4 i Staga 300... może ktoś już przejechał na gazie trochę kilometrów i mógłby mi polecić godna tego samochodu instalacje by mógł mi służyć przez nastopne lata bez wypalonych gniazd i luzów na zaworach.... dziękuje z góry za każda podpowiedź to i może gdzieś w W-wie znajdę dobrego gazownika .pozdrawiam...
avanty
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 02 1992
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: toyota corolla verso
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

27 Lis 2012, 18:16

Z tego co wiem to 1.8 VVTi najlepsze do zagazowania jeżeli chodzi o Toyoty i chyba nawet bez lubryfikacji dają radę. Sporo tych silników można spotkać zagazowanych w Avensisach.
Ja mam w swojej Yarisce założonego Stag'a 300 z lubryfikacją, ale zrobiłem dopiero jakieś 6tyś. km. Jak na razie jestem zadowolony. Spalanie jest o litr większe niż na benzynie nie zależnie od tego czy trasa czy miasto. Znajomy miał Corollę 1.4 chyba BRC jak dobrze pamiętam bez lubryfikacji po około 40tyś. na gazie robił remont głowicy.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

28 Lis 2012, 13:32

Ja słyszałem, że zakładanie instalacji gazowej opłaca się dopiero od silnika 2.0. Inaczej oszczędność jest znikoma.
To będzie mój samochód - Toyota Corolla
Javier
Nowicjusz

Auto: Mazda
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zamienniki opon - kalkulator
    Zamiennik to opona która ma za zadanie zastąpić nam oponę wzorcową tą którą przewidział do montażu w samochodzie producent. Chodzi tu dokładnie o rozmiar średnicy zewnętrznej opony który będzie jak najbardziej ...