Toyota Corolla Verso MMT 2004 pomocy!!!

15 Mar 2012, 19:55

Witam:)
Byłam szczęśliwą posiadaczką TOYOTY Corolla Verso od 2 lat.
Przez pierwszy rok jeździła bezawaryjnie do momentu gdy zainstalowałam gaz.Niestety średnio raz w miesiącu włancza sie kontrolka silnika VCR TRC.Jeżdzę do serwisu gazu i tylko kasują bład bo prawdopodobnie jest to wina mieszanki którą trzeba wyregulowa.I tak trwa to już rok.Od momentu wstawienia gazu średnio raz w miesiącu jestem w serwisie Toyota bo włancza się N i nie mogę wlączyc biegu.
W toyocie po pierwszej wizycie stwierdzono że padł siłownik (wymieniono siłownik tarczę skrzyni).Prawdopodobie trafiłam na kampanie serwisową wiec nic za to nie zapłaciłam.Niestety nie długo trwała moja radosc.Po miesiącu właczyła sie N w serwisie przeinstalowano sterownik i miało byc ok.Niestety po tygodniu trafiłam znowu w serwiesie z włączoną N.Stwierdzono że czujnik padł.zapłaciłam 1000zł.
Minął miesiąc i znowu jadę z N do serwisu.Tym razem stwierdzono że padł komputer skrzyni biegów i koszt min 2300zł.
Pomóżcie co mam zrobic?
beciar29
Obserwowany

Prawo jazdy: 19 06 1993
Auto: toyota corolla verso mmt

18 Mar 2012, 15:00

Pozbądź się tego cholernego samochodu,może i rada banalnie głupia,ale gaz nie ma tutaj nic do rzeczy,te skrzynie to badziewie jakich mało,póki chodzi to jest wszystko happy.To jest tak jak z pompami Lucasa w Mercedesach,kroją za naprawy więcej,jak kosztuje na zachodzie nowa pompa!TOYOTA szczególnie łupi swoich klientów.Jest serwis ,o którym słyszałem same superlatywy ,w Baranowie pod Poznaniem.Specjalizują się w tych skrzyniach,powiedzmy w ASO Toyoty musisz zostawic 8000 zł ,za coś, za co tam zapłacisz 1200 zł.Czujnik 1000 zł???,ty wiesz o tym,że za czujnik do Lucasa(pompa wtryskowa)serwisy żadają 2000 zł z wymianą,a ja taki czujnik wyłuskałem za 90 zł?! a roboty pół godzinki ,bo jest na samej górze pompy?(szukałem go tylko z ciekawości)Łupią jak ch...a,jakby to był Challenger albo Ferrari. Baranów pod Poznaniem!!!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

28 Wrz 2015, 13:08

Witam
Natrafiłem na ten post i pytanko mam. Czy znalazł się mądry, który wie dlaczego i potrafi usunąć, powtarzające się wyłączanie systemów VCR i TRC? Jeżdżę z tym problemem już długo i nikt nie wie dlaczego i jak to usunąć. A pomysły były przeróżne, kosztowne : zawory, katalizator, sterowanie skrzyni, inst.gazowa. Wydałem kupę kasy i dalej jest tak samo. Resetuję komp co jakiś czas, jak jestem w górach częściej :/ bo nie da się bez kontroli trakcji jeździć z tą skrzynią po śliskim. Zatem UDAŁO SIĘ TO NAPRAWIĆ?
A, i jeszcze jedno, szwankuje potencjometr położenia pedału gazu - można po prostu wymienić, czy konieczna kalibracja elektroniczna z systemem.
Mika77
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 01 1980
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Toyota Corolla Verso MMT
Silnik: 1,8 vvti 129KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: MPV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Napływ samochodów ukraińskich i odpływ polskich
    Od momentu wybuchu wojny w Ukrainie do 23 marca br. do Polski wjechało ponad 140 tys. samochodów osobowych – podała Straż Graniczna. Warto wiedzieć, że przepisy obowiązujące u naszego wschodniego sąsiada są inne ...
    Światowa premiera Golfa TDI BlueMotion
    Debiutujący w Genewie seryjny nowy Golf TDI BlueMotion to jeden z najoszczędniejszych obecnie samochodów. Golf ten napędzany jest nowym silnikiem TDI (wysokoprężny z turbodoładowaniem i bezpośrednim wtryskiem) o mocy ...