Toyota Corolla Verso - Trasa A a aktualny przebieg

06 Lut 2013, 19:34

Panowie,
Zwracam się z prośbą o pomoc. Toyota Corolla Verso - 2005 rok, benzyna, silnik 1,8. Zamiast rzeczywistego przebiegu pojazdu włączyła mi się jakaś Trasa A. Jak mam wrócić do rzeczywistego przebiegu. Próbowałam już wszystkimi przyciskami i ciągle mam trasę A. Czy to może mieć coś wspólnego z podłączeniem nawigacji. Bardzo mi zależy do powrotu do normalnego przebiegu gdyż muszę wymienić olej. dziękuję za pomoc . Joanna
jaaasiek
Obserwowany

Prawo jazdy: 07 04 1991
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Toyota Corolla
Paliwo: Benzyna
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

06 Lut 2013, 19:52

[link do oferty na Allegro wygasł]
Masz taki licznik - jeśli tak to wciśnij jeden z tych czarnych przycisków aż zmieni się stan licznika.
ODO - takie ma oznaczenia czyli od do - trasa A później trasa B i główny stan licznika.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002

08 Lut 2013, 02:30

Sprawdź czy czasem nie zmieni się jak naciśniesz przycisk od kasowania tego przebiegu "Tarasa A".
Powinnaś mieć podobnie jak u mnie w Yarisce czyli dwa dodatkowe przebiegi + całkowity.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

08 Lut 2013, 21:12

Niestety, to jest jakaś wersja uboga - podstawowa i jedynym aktywnym przyciskiem jest ten środkowy, którym można przełączać na godzinę, tmp, spalanie, średnie spalanie , ilość pozostałego paliwa. Natomiast nie da się nim przejść linijkę niżej na wyświetlaczu która właśnie mówi o przebiegu. Więc będę musiała męczyć się dalej.
jaaasiek
Obserwowany

Prawo jazdy: 07 04 1991
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Toyota Corolla
Typ: Van
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczne wakacje z kamperem
    Z powodu pandemii wiele osób obawia się spędzać urlop w dużych ośrodkach wypoczynkowych. W tej sytuacji jednym z możliwych rozwiązań okazuje się kamper, inaczej samochód kempingowy, posiadający część mieszkalną, ...