Toyota Land Cruiser hdj100 problem z elektryką

02 Mar 2010, 23:06

Witam. Mój problem polega na tym, że od jakiegoś czasu w mojej Toyocie Land Cruiser HDJ 100 po najechaniu na delikatne wyboje wyłączają się wszystkie zegary na desce rozdzielczej łącznie z wycieraczkami i słabną światła. Natomiast po naciśnięciu pedału sprzęgła wszystko wraca do normy, ale do czasu ponownego najechania na małą nierówność. Proszę o odpowiedź co może być przyczyną.
toyota_lc
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

03 Mar 2010, 08:44

a jaki związek z elektryką ma sprzęgło?
rzuć okiem na przewody w alternatorze i posprawdzaj przewody masowe, pewnie jeden z nich jest mocno naderwany. :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

03 Mar 2010, 22:26

Karson napisał(a):a jaki związek z elektryką ma sprzęgło?
rzuć okiem na przewody w alternatorze i posprawdzaj przewody masowe, pewnie jeden z nich jest mocno naderwany. :wink:

Właśnie nie mam pojęcia o co chodzi z tym sprzęgłem, natomiast kiedy naciskam pedał sprzęgła wszystko wraca do normy. Nawet kiedy trzymam nogę na pedale sprzęgla i jadę po wybojach wtedy tego problemu nie ma. Oczywiście że sprawdzę przewody.
toyota_lc
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

NISSAN NV200 LONDON TAXI
    Nissan przedstawił śmiałą, przyszłościową wizję londyńskiej taksówki - model NV200 London Taxi - skierowaną do 300 tysięcy codziennych użytkowników tego środka transportu. NV200 London Taxi emituje zdecydowaniem ...