Toyota Prius

01 Kwi 2016, 10:57

Witam, poszukuje auta rodzinnego 2+2 z opcja jazdy głownie po mieście, czasami sporadycznie wyjazd (2 - 3 razy w roku).

Początkowo celowałem w wolnossącą benzynę ok 120-150 KM (kombi). Niestety ofert takich nie ma zbyt dużo ... ale wracając do tematu w oko wpadła mi Toyota Prius - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Wg mnie ma to chyba sens. Czytałem że w tych samochodach nie ma co się psuć / nie psuje się.

Jak taki samochód spisuje się w trasie. Może ktoś z Forumowiczów miał styczność z samochodem?
rafalt77
Nowicjusz

01 Kwi 2016, 11:21

Jeśli faktycznie zamierzasz 90% jeździć tylko po mieście to ma sens :ok: jeśli tylko wystarczająca jest dla Ciebie przestronność tego auta oraz spodoba Ci się jazda nim to warto brać, to auto jest bezawaryjne (włącznie z zespołem hybrydowym). No i wbrew paliwogłowym do których też się chyba zaliczam jest zajebiście ciekawe :oops:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

01 Kwi 2016, 11:43

A wiesz jak to się w trasie spisuje? Da radę nad morze pojechać tym? ;)

Dużym plusem jak dla mnie jest to, że to są raczej samochody nie zajechane.
rafalt77
Nowicjusz

01 Kwi 2016, 14:03

W trasie da radę, jednak będzie głośno i taka jazda podnosi spalanie. No i gokartem też nie będzie :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

11 Kwi 2016, 12:31

A co sądzicie o [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

(nie będę zakładał nowego tematu - może ktoś zmienić temat na "Toyota Prius lub inny dla rodziny" (?) )

Na minus bagażnik - wygląda na za mały + chyba wykończenie wnętrza.
rafalt77
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...