checkengine napisał(a):O teraz możemy pogadać, bo piszesz konkrety
![Uśmiechnięty :-)]()
To że się nie dogadaliśmy co do diesla 1CD to kwestia pojmowania stwierdzenia "same kłopoty" a do tego jeszcze porównanie do ad.
checkengine napisał(a):Faktycznie brakuje mi niutków w moim silniczku i dlatego chciałem go uturbić, ale jak już wiesz ten silnik ma swoje wady i może nie wytzymać tej operacji na dłuższą metę, a nie chcę pakować się w kolejne wydatki.
Uturbiebie 2zz mija się z celem ponieważ jego wrodzone wady nie pozwolą rozwinąć skrzydeł a kaskę i tak należy wydać żeby banglało. Trzeba też dodać że cały czas jest to napęd FWD przy którym łatwo przegiąć z Nm i mocą vs przyczepnść.
Do tego jeszcze dołozymy tematy elektroniki, strojenia itp. po czym robi się górka nie warta dodatkowych 60KM i 100Nm.
checkengine napisał(a):Zastanawiam się nad zakupem Lex'a Z30 z silnikiem 2JZ-GE lub 1UZ-FE lub Supry.
Co polecasz?
Nie wiem co chcesz osiągnąć, do czego Ci potrzebne auto, czy może być małe a może musi być 4d i ile będziesz robił kilometrów a może pojedziesz na tor na upalanko albo tylko street, wygoda, klima i automat...
Ważne też jest czy sam dłubiesz i ile masz kaski na starter i ile na mody???
Dopiero można nakreślić co będzie dla Ciebie gitarowe...tym bardziej że szczególy są najważniejsze takie jak np różnice 1uz z 92r a 95r a 99r a 3uz z 00r
![Szczęśliwy :D]()
albo rodzaje skrzynek itd.
Supra jest najdroższa ale można ją dorwać tanio (do 40k) N/A i zacząć przygodę z dłubaniem.
Lex Sc300/400 wygodna odmiana supry
Lex GS supra sedan no i w serii ma V8kę 283KM i 441Nm!!
LSy komforcik za śmieszna kaskę
checkengine napisał(a):Chętnie się przejadę, tylko nie mam czym ;-( A Ty skąd jesteś ???
Okolice stolicy