Witam i Proszę o pomoc. Problem polega na tym iż podczas jazdy 4 lub 5 biegiem(obojętnie)najczęsciej na 4 biegu, gdy mocniej wcisnę pedał gazu ravka zaczyna dziwnie szarpać tak jak by brakowało jej mocy czy paliwa. Po trzech takich szarpnięciach zapala się pomarańczowa
kontrolka ,,check" i automatycznie pedał gazu nie reaguje poprostu brak mocy. Zatrzymuje się, wyłączam silnik , czekam kilka chwil zapalam i jest juz normalnie tylko z tym że pali się pomarańczowy ,,check". Podczas jazdy kiedy ,,check" się już pali problem nie występuje, mogę normalnie wciskać pedał gazu na 4 czy 5 biegu. Kontrolka gaśnie po kilkakrotym odpaleniu samochodu. Zdarza mi się ten cały problem niekiedy, ale i nieraz kiedy ravka jest rozgrzana (90stopni) to problem nie występuje, najczęściej zdarza mi sie to kiedy silnik nie osiągnie odpowiedniej temp.Czytałem na różnych forach ale różnie pisano: że musi być orginalny filtr paliwa, albo pompa paliwowa, sonda lambda , czyszczenie i regeneracja turbosprężarki, środek czyszczący wtryski paliwa.Bardzo Proszę o pomocną radę