Toyota RAV4 2002r.

10 Lis 2010, 22:46

Witam i Proszę o pomoc. Problem polega na tym iż podczas jazdy 4 lub 5 biegiem(obojętnie)najczęsciej na 4 biegu, gdy mocniej wcisnę pedał gazu ravka zaczyna dziwnie szarpać tak jak by brakowało jej mocy czy paliwa. Po trzech takich szarpnięciach zapala się pomarańczowa kontrolka ,,check" i automatycznie pedał gazu nie reaguje poprostu brak mocy. Zatrzymuje się, wyłączam silnik , czekam kilka chwil zapalam i jest juz normalnie tylko z tym że pali się pomarańczowy ,,check". Podczas jazdy kiedy ,,check" się już pali problem nie występuje, mogę normalnie wciskać pedał gazu na 4 czy 5 biegu. Kontrolka gaśnie po kilkakrotym odpaleniu samochodu. Zdarza mi się ten cały problem niekiedy, ale i nieraz kiedy ravka jest rozgrzana (90stopni) to problem nie występuje, najczęściej zdarza mi sie to kiedy silnik nie osiągnie odpowiedniej temp.Czytałem na różnych forach ale różnie pisano: że musi być orginalny filtr paliwa, albo pompa paliwowa, sonda lambda , czyszczenie i regeneracja turbosprężarki, środek czyszczący wtryski paliwa.Bardzo Proszę o pomocną radę
mariobrk
Nowicjusz

Miejscowość: Mazury

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Lexus ogłoszony najbardziej niezawodną marką
    Brytyjski portal oferujący porady dla konsumentów Which? przygotował ranking niezawodności marek samochodowych. Pierwsze miejsce zdobył Lexus. To kolejna z wielu nagród, którymi w tym roku wyróżniono ...