Szukam fajnego autka, nie za dużego, w miarę oszczędnego w cenie 150~ tys. Raczej nie chciałem SUVa, ale jakoś tak się złożyło, że wybór padł właśnie na to auto. Już prawie kupiłem Lexusa CT200h, jednak zniechęciły mnie oponie o skrzyni biegów, osiągach i generalnie nie lubię automatów. Pomyślałem, że RAV nie jest zbyt długi, a przynajmniej krótszy od Avensisa i tył kończy się równo z szybą do czego jestem przyzwyczajony z toyoty Auris i Yaris (chyba mam jakiś problem z tą marką
![Rolling Eyes :roll:]()
).
I teraz pytanie do was: czy warto? Przeglądałem modele chyba wielu marek (pomijając francuskie i te na 'F' - nie budzą mojego zaufania) - sedany mi się nie podobały ze względu na długi tył i nudną bryłę, a z SUVów nie widzę nic atrakcyjniejszego. Myślałem chwilę nad BMW i Audi, ale w gruncie rzeczy nie znalazłem nic ciekawego, poza zbyt drogą dla mnie BMW 5 GT.
Przeglądając
katalog zdecydowałem się na najmocniejszego Disela w manualu w pakiecie X + metalik. Od razu mówię, że nie liczę, że to będzie samochód terenowy, ale może prędzej wyjedzie z zaspy niż taki Yaris. 'X' to jedyny pakiet bez tego koła na tylnej klapie, które mi się kompletnie nie podoba
![Very Happy :D]()
Swoją drogą dziwna sprawa, że w innych wersjach koło jest konieczne... Gdybym mógł zrezygnował bym też z 'inteligentnego kluczyka', który nie brzmi zbyt bezpiecznie, ale też chyba muszę go mieć :/ Czy warto dopłacać do Nawigacji satelitarnej HDD - 6,5tys piechotą nie chodzi. Wyczytałem, że jest to pakiet ze sterowaniem głosowym, 10gb dyskiem, ekranem dotykowym no i samą nawigacją. Tam jest w standardzie jakaś nawigacja HDD, ale chyba bez GPS
![Shocked :shock:]()
(w moim
słownik u nawigacja i GPS to to samo, ale może u nich nie)
Do salonu pewnie się niedługo wybiorę dopytać i poprzymierzać, ale może jednak wcześniej coś doradzicie czy namówicie mnie na inne auto? Czekam na odpowiedzi.