Toyota vs Hyundai

07 Lip 2019, 23:41

Od kilku dni zastanawiam się nad kupnem Toyoty Corolli sedan 2019 lub Hyundai Elantra 2019 oba w wersji comfort z silnikiem 1.6 benzyna i manualną skrzynią. Pytanie do użytkowników co by mnie skłoniło do kupna toyoty która jest o 10 tys droższa

Nie liczę tempomatu i asystenta jest to plus ale nie znaczny dla mnie z powodu jeżdżenia w 98 % po mieście.

na minus dla toyoty niema integrowanego systemu wyświetlania w kamerze LINI z kierownicą podczas cofania, podobno ma słabsze blachy od konkurencji (nie znam się tak czytałem w poprzednich modelach)

Proszę zarówno plusy jak i minusy o nowej Toyocie Corolla Sedan 2019
SZAMER
Obserwowany

08 Lip 2019, 18:45

SZAMER napisał(a):Proszę zarówno plusy jak i minusy o nowej Toyocie Corolla Sedan 2019
Nowa wersja dopiero wchodzi na rynek więc musi być droższa :) plusem jest niska utrata wartości w Hyundaiu cena auta szybciej spada.

O wyglądzie nie piszę bo ko kwestia gustu.

SZAMER napisał(a):na minus dla toyoty niema integrowanego systemu wyświetlania w kamerze LINI z kierownicą podczas cofania, podobno ma słabsze blachy od konkurencji (nie znam się tak czytałem w poprzednich modelach)
Blachy mają słabe dzisiaj wszystkie samochody i tu kwestia dobrego zabezpieczenia które warto by było wykonać po odbiorze auta wraz ze wszystkimi profilami wtedy możemy być pewni że dłużej pojeździmy.

Corolla ma więcej miejsca z tyłu z tego co wiem a to dosyć ważne jak jeździ się z dziećmi.

Ja bym tu jeszcze dołożył do tego porównania Civic'a i jego wybrał z tych trzech modeli :ok:
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!