Toyota, VW, a może Mazda?

07 Mar 2008, 17:50

Nie pytam o konkretne modele, ale raczej o porównanie marki. Chodzi mi nie tylko o cenę wyjściową, ale również o koszty eksploatacji i części zamiennych. Interesują mnie auta około 10 letnie. Jednak nie wiem, czy skupić się na niemieckich autach, czy może na japońskich. Słyszałem kiedyś, że japońskie mają za miękkie zawieszenie na polskie drogi. Proszę o wskazówki.
pozdrowienia dla wszystkich użytkowników dróg :)
kubik
Początkujący

07 Mar 2008, 22:54

JA jestem jednak nardziej przekonany do aut niemieckich a konkretnie do VW.

Obecnie mam w posiadaniu 2 auta niemieckie, 1 japońskie i 1 francuskie.

Najlepiej czuję się w aucie niemieckim a konkretnie w VW Passacie B5 FL, w żadnym z posiadanych aut niesiedzi mi sie tak wygodnie jak w moim passaciku, jeśli chodzi o materiały wykonania wnętrza niemieckie auta są górą, kierownica passata świetnie i przyjemnie leży w rękach nie to co w hondzie czy w renówce. Ostatnio jeżdziłem mazdą 323f kolegi i powiem krótko TRAGEDIA.

Polecam Passata!

Ps. Mój ojciec sprzedaje swojego passacika więc jak masz ochotę na B5 1.9TDI z 1998r to pisz :-)
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

07 Mar 2008, 23:32

Porównanie marek? A coś konkretniej? Każdy ma po kilka modeli w ofercie. Passaty, Golfy, Polo, Corolle, Avensisy, itd.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

09 Mar 2008, 16:16

moim zdaniem toyota albo vw.
ale chyba bardziej vw.
zwłaszcza passat. to jest chyba najbardziej odpowiednie auto na wspaniałe polskie drogi. poza tym w dieslu dość ekonomiczne i w miare dynamiczne. Serdecznie polecam.
stasiowski121

09 Mar 2008, 16:25

Ja jeżdzę VW, tato ma też niemca. Samochody ogólnie super, do tej pory nie zawodziły...do VW wsiadasz i nieważnie gdzie chcesz dojechać masz pewność, że dowiezie Cię tam gdzie chcesz.
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Stresujący manewr parkowania dla Kierowcy
    Umiejętne parkowanie jest równie ważnym elementem bezpiecznej jazdy jak poruszanie się po drogach. Tymczasem jeden na czterech kierowców ma problemy z parkowaniem(1). Kierowcy przyznają, że wolą zaparkować dalej ...