Toyota Yaris 01 - światła

25 Maj 2010, 07:07

Szanowni Forumowicze!
Otóż taki problemik mnie męczy
Wsiadam do mojej kochanej biedroneczki (toyota yaris 1.0) odpalam i …. Kupa akumulator padł, hmyy myśle sobie ale co kaman (akumulator nowy Centra Futura 3 miesiące). Kupiłem prostownik naładowałem do pełna, akumulator z powrotem w samochodzie odpalam i gitara. Wszystko pięknie. Na początku myślałem że świateł nie wyłączyłem, ale żebym nie słyszał brzęczka? Zatem samochód zamykam centralnym, a pochwali jakies 5 sekund włączają się światła mijania…… i moja zagadka się rozwiązała, z tąd padł akumulator. Kolejna zagadka dlaczego światła się same włączają się po ich wyłączeniu i zamknięciu pojazdu? Jakieś typowania? Pozdrawiam

okej pogrzebałem trochę i o to na co trafiłem:
przy wyłączeniu świateł światła dalej się świecą, jak delikatnie poruszam włacznik światła to światła gasną, zatem obstawiam wyrobiony włącznik światła??? dobrym tropem ide?
ktosikowy
Nowicjusz

Miejscowość: Grudziądz

01 Cze 2010, 15:41

Prawdopodobnie tak.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

01 Cze 2010, 17:23

Za pewne będzie poluzowany jakiś przewód,nic poważnego moim zdaniem :wink:
remik19
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Knurów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...