Toyota Yaris 1.4 diesel

26 Sie 2014, 21:19

Witam,
mam prośbę o wasze opinie na temat Toyoty Yaris 1.4 w dieslu (2004 rok). Znajoma chce sprzedać właśnie taki samochód i jestem ciekawy jakie są koszty eksploatacji, czy drogie części, czy dużo pali, czy jest awaryjne itd. Czy wart jest uwagi. Koszt to 10000 zł. Powiem tylko, że mi zależy przede wszystkim na taniej eksploatacji - tanie części, małe spalenia, niska awaryjność.

Z góry dziękuje za odpowiedź.
Shalafi
Nowicjusz

Auto: Renault Megane II

26 Sie 2014, 21:24

Dobrze trafiłeś. Dobry, trwały silnik, niska awaryjnośc oraz spalanie. Bez zbędnych udziwnień typu dwumasa, DPF.. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

27 Sie 2014, 10:08

Dziękuję za odpowiedź. Ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia albo spostrzeżenia odnośnie tego auta?
Shalafi
Nowicjusz

Auto: Renault Megane II

05 Wrz 2014, 13:49

Trwałe zawieszenie! Ogólnie całkiem sporo miejsca w środku jak na tą klasę samochodu. Części nie są drogie. Jeżeli auto z pewnych rąk tak jak piszesz to warto się zainteresować :)
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Jazda na suwak to będzie obowiązek, a nie zalecenie!
    Zauważyłem, że rząd planuje kolejną poprawkę w przepisach regulujących jazdę na suwak. Obecnie widząc taki znak jest to jedynie zalecenie którego powinni trzymać się kierowcy. Ma to się zmienić na obowiązek i wtedy ...