Toyota yaris 2008 (powypadkowa) cena rynkowa

29 Paź 2017, 23:01

Witam w 2011 kupiłem używaną Toyote Yaris z 2008 roku wersja sol. Samochód był sprzedawany oczywiście jako bezwypadkowy. W zeszłym roku przy naprawie wadliwej klimatyzacji wyszło, że auto miało jednak wypadek i przednia belka jest pogięta. "Blacharz artysta to robił" cytując mojego mechanika. 2016 już było za późno na jakieś roszczenia. Pytanie moje brzmi jaka jest uczciwa cena rynkowa za takie auto? Na ogłoszeniach jak daję to widzę powypadkowe, ale nienaprawione albo bezwypadkowe... Nie chcę nikogo naciągać, auto dobrze się sprawuje. Szwankowała jedynie klimatyzacja, ale jest naprawiona. Martwią mnie jedynie poduszki powietrzne. Podejrzewam, że tam teraz nic nie ma. Takie otwarcie to podobno jednorazowa sprawa. Autem jeździ moja żona, dlatego martwię się co by było w przypadku jakiegoś wypadku. Myślę, żeby to auto sprzedać. Nie mam zamiaru ukrywać wiedzy o tej belce. Tylko ile to może być warte? Widziałem, że ktoś złom wystawiał po 10 tysięcy ale najtańsza yaris z tego roku sprawna po 14 oczywiście bezwypadkowa.
Ostatnio edytowany przez nowisek, 30 Paź 2017, 14:43, edytowano w sumie 1 raz
nowisek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 08 2007
Auto: Chevrolet Aveo

30 Paź 2017, 09:47

Myślę że poduszki nie strzeliły przy takim uderzeniu chodz mogło się tak zdarzyć. O poduszki bym się nie marwił bo używane są niedrogie a nie ma opcji żeby jej nie założyć np w kierownice. To nawet sensu nie ma. Auto jest warte tyle samo. Uszkodzeniu przy kolozji uległ prawdopodobnie tylko zderzak. Zabezpieczyć tylko tą belke trzeba żeby tak nie gniła albo wymienić na nową bo chyba jest przykręcana.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

30 Paź 2017, 14:42

Dziękuję za odpowiedź
nowisek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 08 2007
Auto: Chevrolet Aveo
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cyfrowe lusterko wsteczne - Lexus LS
    Piąta generacja Lexusa LS wyposażona jest w wiele elektronicznych udogodnień, takich jak pakiet bezpieczeństwa czynnego z funkcjami automatycznego prowadzenia czy 24-calowy, kolorowy wyświetlacz HUD. Łatwą do przeoczenia, ...
    Czym tak naprawdę jest tuning samochodów?
    Zakup nowego samochodu to dla wielu osób bez wątpienia ważne wydarzenie. Dla każdego oznacza ono jednak co innego. O ile dla większości z nas nowy samochód to po prostu środek transportu do pracy, sklepu czy ...