Toyota Yaris - jak działają przyciski TRIP i MODE?

01 Sie 2016, 15:26

Mam instrukcję do mojej Toyoty, ale będę wdzięczna za wskazówki "łopatologiczne". Co ważne, na co zwrócić uwagę itp.
Pozdrawiam wesoło i z wdziękiem;-)
alixia
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska
Prawo jazdy: 01 01 1990
Auto: Toyota Yaris
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna

02 Sie 2016, 10:36

Ale w instrukcji masz tam wszystko napisane bardzo jasno. Już jaśniej się nie da.
Przyciskiem TRIP przełączasz kolejno Nawigacja ( raczej nie masz ), średnie zużycie paliwa, bieżące zużycie paliwa i średnia prędkość. W silnikach benzynowych jest jeszcze dystans który pozostał do przejechania na danej ilości paliwa w baku.
MODE z kolei to przełaczanie regulacji dżwięku w radiu - basy, soprany, balans.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

02 Sie 2016, 11:06

Ach, ja instrukcję przeczytałam dokładnie, ale czasami sa jakieś niuanse o których się nie pisze w instrukcjach, a które znacznie ułatwiają życie. U mnie te dane chyba znikają po wyłączeniu zasilania, no i nie wiem jeszcze jak je odczytywać (interpretować) by wykorzystać to dalej w celu ekonomiczniejszej jazdy. Ale ambitnie idę do przodu:)
Pozdrawiam wesoło i z wdziękiem;-)
alixia
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska
Prawo jazdy: 01 01 1990
Auto: Toyota Yaris
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Odśnieżarka? Zachowaj bezpieczny odstęp!
    Niskie temperatury i opady śniegu powodują, że na ulicach często pojawiają się odśnieżarki i posypywarki. Chociaż nie są pojazdami uprzywilejowanymi, zachowanie pewnych środków ostrożności przez innych uczestników ...