Od piatku do niedzieli wielkanocnej doszło do 270 wypadków drogowych, w których rannych zostało 370 osób, a 33 poniosły śmierć. Policja zatrzymała 1005 nietrzeźwych kierujących. W ubiegłym roku w tym okresie doszło do 240 wypadków, rannych zostalo 337 osób, śmierć poniosło 33 osoby. Wówczas policja zatrzymała 1071 nietrzeźwych kierujących. Statystyki dają do myślenia. Pozdrawiam
Ja wnioskuję, że w tamtym roku było nieco mniej wypadków i mniej rannych, ale za to częściej dochodziło do poważniejszych zdarzeń, skoro liczba zabitych rok temu i ostatnio była taka sama.
Przyczyną wypadków jest to że ludzie nie myślą jak jadą, wystarczyło by żeby trochę człowiek po myslał i zachował trochę rozwagi to by się zmniejszyło wypadków. I za bardzo ludzią też się spieszy, jeżeli chce szybciej pojechać to niech wezmie pod uwagę warunki na drodze, i wtedy by się na pewno zmniejszyła liczba wypadków na drodze
Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
Na poboczu - kierowca, rowerzysta, pieszy Pobocze jest według policyjnych statystyk trzecie wśród miejsc, gdzie notuje się najwięcej wypadków drogowych. W zeszłym roku na poboczu doszło do 799 takich zdarzeń, zginęło w nich 171 osób, a 904 zostały ...
Dokładnie wiem jak to jest. Ludzie wyjeżdżają w ostatniej chwili, i próbują nadrobić na drodze....do tego dochodzi brak rozwagi sytuacji, prędkość i statystyki pokazują, czym to się kończy..
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH
No a jak już policja złabie to albo bo taka dobra droga albo przeciez on tyle niewyciągnie. Zal takich kierowców co nieumieja ponieśc konsekwencji swoich czynów
Co do policji. Co rok przecież są akcje świąteczne. Na boże narodzenie, wszystkich świętych, wielkanoc....kto widział patrolujący lub suszący patrol ??
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH
Bryann napisał(a):Co do policji. Co rok przecież są akcje świąteczne. Na boże narodzenie, wszystkich świętych, wielkanoc....kto widział patrolujący lub suszący patrol ??
u mnie w okolicy radiowozy tylko do interwencji jedzą,,,a tak wszystkie nieoznakowane.
U mnie z video rejestratorami jeździli z tego co wiem;P znaczy się widziałem Vectrę, potem mówili, że jeździ za autami i mierzy prędkość, a tak to spokój.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.