TRANSMITER BEZ RADIA FIESTA MK4

09 Sie 2018, 13:59

Witam, w mojej starej fiescie mk4 z 99r. radio robiło zwarcie, więc zostało odłączone, nie bardzo opłaca się kupować nowe ponieważ jeżdże nim tylko do pracy, ale byłoby fajnie gdyby grała muzyka. Moje pytanie brzmi: Czy jeśli podłączę sam transmiter pod zapalniczke i kablem do telefonu, to będzie grało, czy raczej jest to niemożliwe. Może troche głupie pytanie, ale jestem laikiem w sprawach elektronicznych. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam :)
auditek
Obserwowany

09 Sie 2018, 16:30

Niestety nie. Sam telefon ci grać będzie jak włączysz muzykę i podłaczysz pod transmiter. Transmiter działą tak jak radiostacje, przesyła na falach dźwięki. Wiec skoro nie masz radia to transmiter nie ma się z czym połączyć i nie będzie dźwięku. Sam transmiter będzie odtwarzać, ale jak radio spalone to muzyki nie będzie.
gber44

09 Sie 2018, 16:46

Radio używane kupisz nawet za 20 zł. Majątek to to nie jest a przyjemniej sie bedzie jeździło
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SsangYong Y400 - nowy model flagowego SUV-a
    SsangYong odsłonił nazwę oraz pokazał wygląd zewnętrzny oraz wewnętrzny modelu Y400. Opracowywany przez SsangYonga nowy model flagowego SUV-a znany był pod nazwą projektową "Y400". Firma zdecydowała się nadać nowemu samochodowi ...
    BMW Concept serii 6 Coupé 2010
    BMW Concept serii 6 Coupé to sportowy samochód dla koneserów piękna, którzy cenią luksus i przełomowe technologie. Koncept symbolizuje pasję zespołu projektantów BMW, znajdującą odzwierciedlenie ...