Transporter T4 brak diagnozy od 2 miesięcy:)

12 Kwi 2010, 19:18

Witam
Mam taki o to problem auto transporter T4 1997 r. Od pewnego czasu migała kontrolka płynu chłodniczego. Mówiono ze to czujnik jednak to nie prawda. Wymieniony zbiorniczek wyrównawczy z czujnikiem, system odpowietrzony, dmucha ciepłem jak i zimnem. Auto jezdzi gdzie około 20-30 minut bez zarzutu potem się przegrzewa mimo ze temperatura na skali nie przekracza połowy (raz tylko ewidentnie rosła wtedy zjechałem na pobocze) Spadki mocy auto trudno rozpędzic do 70 km/h ale sa to chwilowe problemy. Podobno uszczelka na głowicy i turbina jest dobra. Mechanik nei potrafi zdiagnozować przyczyny. Proszę Was o pomoc
ogrodomania
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
  • 13 Kwi 2010, 22:06

jeżeli masz pompę z nastawnikiem elektronicznym..czyli bez cięgna gazu ..to problem może leżeć w czujniku temperatury paliwa który jest w pompie. i dlatego silnik nie idzie jak trzeba. koszt czujnika 70 zł..
    rafi195
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska

15 Kwi 2010, 21:45

na Twoim miejscu to sprawdził bym wszystkie węże od podcisnienia czasami głupi, peknięty wąż pierdyli całą sprawę...
    smailer
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: ok Kalisz
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik RB26DETT - Nissan
      Konstrukcją zbliżoną do słynnego silnika 2JZ Toyoty jest motor RB26DETT Nissana. To również rzędowa szóstka z aluminiową głowicą i żeliwnym blokiem wyposażona w dwie turbosprężarki. Silnik Nissana miał co prawda ...