Transporter t4 jako samochód na firme

16 Sty 2011, 14:06

witam ,mam pytanie czy warto inwestować w auto a dokładnie transportera 1998r 2.5 tdi 26 tys zł. sprzedawca zarzeka sie ,że stan idealny.---sednem sprawy jest przebieg 370 000.u mnie auto musiało by przejechac w 2 lata około 100 000 extra.czy lepiej dołożyć i kupić np młodsze auto,bo z tego co widze t4 z relatywnie mniejszym przebiegiem to jak trafic w totolotka.pozdr[link do oferty na Allegro wygasł]
marcinziel2
Nowicjusz

Miejscowość: gostyń
Auto: Vw t5 caravelle
Silnik: Axc 1.9 tdi
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

17 Sty 2011, 20:05

W T4 nie ma silnika tej pojemności o tej mocy, albo niech poda prawdziwą moc albo przynajmniej kod silnika. Przebieg? Jeśli oryginalny to sprawdź turbo, pompę oraz wtryski, stan skrzyni, na początek elementy eksploatacyjne i można jechać spokojnie drugie tyle.
Swoją drogą przednia atrapa ruszana była.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Typ: Van
Rok produkcji: 1997

17 Sty 2011, 20:15

tak masz racje przedni pas ruszany i bok tez.stan techniczny zły,byłem oglądać.dzieki za info. aha silnik na chipie
marcinziel2
Nowicjusz

17 Sty 2011, 23:13

Co do T4 to nie chwaląc się - znam ten samochód bardzo dobrze, zarówno przed jak i poliftowy model. Niektórzy mówią, że ze zdjęć to można wróżyć - jak się zna bardzo dobrze samochód i jego konkretną budowę to nie trzeba wróżyć bo to widać, również krzywe spasowanie lewego przodu tego samochodu z linku i jakieś ogólne zmęczenie. Szkoda tylko, że późno tutaj zajrzałem, mam nadzieję, że nie musiałeś bardzo daleko jechać.

Jakbyś miał jeszcze jakiegoś do oceny lub jakieś wątpliwości pytaj śmiało poprzez PW lub tutaj. Ogólnie na starcie uprzedzam - zadbane T4 jest bardzo ciężko kupić, o oryginalnym przebiegu nie wspominając.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

22 Sty 2011, 19:07

masz racje co do oglądanego egzemplarza jak i również ogólnie o t4.to są takie wdzieczne auta,ze jak ktoś ma coś porządnego to nie chce opylić a te co są wystawione to już w stanie agonalnym.straciłem kupe kasy na oglądanie igiełek t4 z neta.dałem sobie spokój,dołożyłem kase i kupiłem t5 1,9tdi
marcinziel2
Nowicjusz

23 Sty 2011, 00:10

No to pozostaje mi pogratulować wyboru i życzyć szerokości.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika