Trasa Rzeszów-Kraków

30 Lip 2010, 18:20

Orientuje się ktoś jakie panuja warunki na tej trasie ?
interesują mnie roboty drogowe, objazdy.
z góry dzięuje
ardat
Nowicjusz

Miejscowość: Kolbuszowa

30 Lip 2010, 18:46

Na Podkarpaciu roboty drogowe w okolicach Sędziszowa, Ropczyc, Dębicy, Pilzna, dalej do Krakowa korki bywają w Brzesku na rondzie, przed Łapczycą i przed wjazdem na autostradę. Ostatni raz jechałem trasę 3 tyg. temu więc coś mogło się zmienić, ale to może ktoś inny odpisze
elmo
Początkujący

Miejscowość: KR/RZ/SG

30 Sie 2010, 15:32

Mogę dopisać tylko tyle, że niewiele się zmieniło chyba w ciągu tych kilku tyg. Wracając z Wrocławia od zjazdu z autostrady zaczął się korek (od takiego skrzyżowania ze światłami) do samej Łapczycy (chyba z godzinę w korku), potem może być zastój w brzesku. Potem do tarnowa się jedzie w sznurku za ciężarówkami (max 80km/h), potem można na obwodnicy Tarnowa trochę pospieszyć, ale tylko kilka km... Od tarnowa znowu ruch w korowodzie z innymi autami, ale do dębicy raczej bez robót drogowych (te odcinki już kończą). W okolicach Dębicy to się nie orientuję, ale są roboty od Dębicy do Ropczyc, potem właściwie trochę koło Sędziszowa, a dalej w korowodzie jeszcze kilkanaście km do Trzciany i stamtąd do Rzeszowa to już jak z bicza strzlelił :lol:
Generalnie od Krakowa do Ropczyc w dzień powszedni (czwartek) jechałem 4 godziny, bo szybciej się nie dało. Ale to też zależy od pory dnia, bo czasami w 2 godziny spokojnie też da się przejechać...
Powodzenia!
PS. Objazdów nie było, choć przed Łapczycą by się przydały...
smarekxy
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie
Prawo jazdy: 29 09 2000
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 VCDI 175KM

21 Gru 2010, 21:59

Jadac ostatnio z Krakowa do Debicy to roboty drogowe w Debicy sie zakonczyly powstaly teraz ronda
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze juz tez musze.
RNI
Aktywny

Zdjęcia: 3
Miejscowość: RNI