11 Lut 2009, 15:52
Zgadza się Panowie.Audi 80 nie dosyc,że jest trawłe (duże przebiegi),to jeszcze niezle wygląda.
Problem może jednak byc ze znalezieniem dobrej 80-tki za 4 koła...Zapewne duże przebiegi to za tą cenę ma już każda,a i o bezwypadkowości (czytaj : ocynku) też raczej można pomarzyc...no szkoda,bo auto jest fajne.
Napisałem wcześniej o mojej Astrze,bo pytający chciał się coś o takim aucie dowiedziec.Nie zamierzam zachwalac Astry itp. ale sądzę nadal,że za tą kwotę pieniędzy możaby dorwac taki egzemplarz w którym poprzedni własciciel już porobił nadkola i ewentualnie progi.Skoro by tak było,a silnik i ogólny stan auta byłyby ok.;to dlaczego mielibyśmy chłopakowi takie auto odradzac? Jeśli kolego pytasz jakie są wady Astry ze względu na mechanikę,to raczej o takich nie słyszałem.Silniki,skrzynie i inne podzespoły wytrzymują duże przebiegi po kilkaset kilometrów,a poza tym dobrze znoszą LPG,szczególnie ze zwykłymi 8-zaworowymi głowicami.Jest to zasługa prostej konstrukcji tego modelu.O silnikach diesla w oplowskim wydaniu,mówi się raczej nieprzychylnie,wyjątkiem są silniki Isuzu w tym modelu.Jeśli znajdziesz Astrę i byłbyś nią zainteresowany,to pamiętaj że kupowanie auta bez wspomagania kierownicy,będzie błędem.
Astra I jest tania w utrzymaniu.
pozdro