Trójmiasto - jaki komis wybrać?

04 Lip 2012, 14:56

Witam,

Mam pytanie dot. wyboru komisu (okolice Gdyni). Otóż planuję kupić autko za ok. 30-40 tys. złotych, celuję w sympatyczną markę której na imie Ford 8) Ze względów, nazwijmy to, logistycznych, postanowiłem skorzystać z usług komisu. I tu jest moje pytanie: czy warto korzystać z komisów, nazwijmy to, "autoryzowanych", sprzedających samochody używane, jak Eurocar czy Autohandel? Są one lepsze i bezpieczniejsze niż te "nieautoryzowane"? Macie jakieś doświadczenia z tymi firmami?

Zaznaczam, że temat zakupu autka jest na późne lato/jesień, tak że nie pali się, ale uważam że rozeznanie lepiej zrobić wcześniej :)
lucasp
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 05 2002
Auto: szukam

05 Lip 2012, 20:01

Ja osobiscie kupiłem swojego C-Max (rocznik 2009) w Euro. Dostalem na niego gwarancje, wszystko jest z nim ok. Dobra obsluga, bylo w czym wybrac.

Generalnie za takie pieniadze kupisz naprawde fajnego Forda 3-4 letniego. Polecam ci udac sie do Euro i zobaczyc ich oferte uzywek - jak ja kupowalem wybor byl naprawde spory.
quinton
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 09 2004
Auto: Ford Focus C-Max

11 Lip 2012, 14:44

Coś więcej na temat tej gwarancji? Bo nie ukrywam że to jeden z tych tematów które mnie interesują :)
lucasp
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 05 2002
Auto: szukam

12 Lip 2012, 12:59

Nie musisz serwisować auta używanego w ASO. Gwarancji nie stracisz. Ja tam kupiłem tam swoje obecne auto, zdecydowałem się na autoryzowany komis po "przejściach" z handlarzami przy zakupie poprzedniego i nie żałuję. Pamiętam tylko, że to nie jest tak jak z nowym, nikt ci nie zagwarantuje, że on się przez 5 lat nie zepsuje :P Inna sprawa, że jak masz samochód tam kupiony to jak dobrze zagadasz może uda się wygadać jakiś rabacik u panów magików - zawsze warto próbować.
JanWalker
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 08 2003
Auto: Mondeo MK4

12 Lip 2012, 20:01

lucasp > Dokładnie, obowiązku nie masz ale mnie w Euro-Car odpowiada biorąc pod uwagę, że na swojego patrzą inaczej tj. lepiej :D
quinton
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 09 2004
Auto: Ford Focus C-Max
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...