Trudna decyzja - Alfa, Audi, Seat, BMW?

05 Cze 2011, 12:40

Mam do wyboru kilka samochodów, na który z nich byście się zdecydowali:
1. Alfa Romeo 147
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
najtańsza z moich propozycji fajne auto podoba mi się ale obawiam się dużych kosztów użytkowania

2. Audi a3 1999 rok 110 KM 1.9 TDI prezbieg 212 tyś ma wszystko oprócz skóry, sprowadzona z Niemiec malowany prawy błotnik pozatym podobno w dobrym stanie (sprowadzane przez znajomego rodziców) , sprowadzony do kraju będzie dopiero jutro ja jeszcze nie widziałem tego auta cena 12.500 zł + opłaty

3.Seat Ibiza III 2003 110 KM 1.9 TDI przebieg 125 tyś auto też dobrze wyposażone bardzo zadbane wnętrze jak i z zewnątrz silnik pracuej równo ale jeszcze nie miałem okazji się przejechać (giełda i nie mogłem wyjechać samochodem) cena wysoka 15.500 + opłaty

4.BMW E46 z silnikiem diesla 320d to jest chyba 2.0 KM nie wiem szczerz mówiąć też widziałem na giełdzie z zewnątrz ładnie utrzymany w środku są przetarcia w fotelach pozatym całkiem ok cena 16.700 jeżdżony w kraju

Które z nich byście wybrali biorąc pod uwagę oferty Alfa jest naprawde fajna ale wszędzie piszą że awaryjna auto będzie robiło ok 15-20 tyś rocznie więcdobrze żeby się nie psuło, audi to było pierwsze auto za którym się rozglądałem ale obejrzałem już sporo i większość w bardzo złym stanie, Ibiza też ciekawa ale mała i wykończenie wnętrza na niskim poziomie BMW zabardzo nie brałem po uwage ale dziś jak popatrzałem to stwierdziłem że może :P
Syler
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa
Prawo jazdy: 04 10 2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi A3
Silnik: 1.9 TDI 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

05 Cze 2011, 13:02

Ja bym bral Alfe , choc nie jestem fanem wloskiej motoryzacji... Mam znajomych ktorzy maja i co? chwala sobie.... Diesle Alfy sa bardzo dobre , Alfa bedzie miala najbardziej realny przebieg...

A3 sobie odpusc , to przereklamowany samochod.... bedzie mial z 300 000 przebiegu najmniej :P

Cordoba? toz to tandeta jest.... plastiki do d..... silniki jak w polo...... nic specjalnego no i ellektryka kaprysna

BMW dobry pomysl , ale ciezko kupic zadbany egzemplarz.... mowisz srodek poprzedzierany...... kumpel ma taka od nowosci 230 000 i nic nie poprzedzierane... no i jesli chodzi o silnik to bardzo dobry , ale w polsce lubi pompa padac..

Wedlog mnie najlepsza bedzie Alfa (nie wierz stereotypom , bo tworza je ludzie ktorzy tylko ''slyszeli'' od jakiegos wiejskiego mechanika dla ktorego ten samochod jest zbyt trudny do naprawy :D
artopoo
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Helmstedt DE
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mniej spalasz, więcej masz - kluczowa jest technika jazdy
    Stosując odpowiednie techniki jazdy, w zależności od obecnego stylu jazdy, kierowca może zredukować zużycie paliwa nawet o 25%. Kluczowa jest prędkość i płynność, ale na poprawę efektywności energetycznej wpływa jeszcze wiele ...
    Audi przedstawia krzesło R18 Ultra Chair
    Na targach Design Miami/, Audi przedstawia krzesło R18 Ultra Chair, zaprojektowane przez Clemensa Weisshaara i Reeda Krama, przedstawicieli nowego pokolenia projektantów. Prototyp skonstruowano we współpracy ...