REKLAMA
Cześć Witajcie.
Kieruję się do was z prośbą o pomoc bo sam jestem trochę w kropce i potrzebuję rady kogoś kto ma jakieś pojęcie i naprowadzi mnie na właściwe tory.
Generalnie poszukuję jakiegoś, dobrego, trwałego, w miarę ekonomicznego samochodu do 20-30tyś, rocznie robię gdzieś 5-15 tyś. Mieszkam na wsi, 9 km od Skawiny pod Krakowem, do pracy mam jakieś 10 km w jedną stronę.
Do tej pory bardzo byłem nastawiony na AUDI A3 / A4 ze względu na napęd Quattro (Haldex / Torsen), bo tylko taki samochód chciałem a dobry kolega odwodzi mnie od tego, mówi, że to się rzadko przydaje, ma się co zepsuć, Audi są drogie w utrzymaniu i jak on zostawia pół wypłaty na naprawę swojej A3 8L to ja zostawię całą na A3 8P, generalnie to tylko w zimie a u nas zimna taka jak w tym roku jest rzadko, a poza tym przednia ośka daje rade. A z drugiej strony starszy brat twierdzi, abym nie brał Audi bez Quattro bo jemu w jego A4 Quattro wiele razy tyłek uratowało w zimie i teraz nawet nie myśli o tym aby kupić Audi bez Quattro i tutaj mam dylemat.
A3 8P Quattro najlepsza opcja to chyba 2.0 TDI wersja 140 kunia a A4 B7 Sedan 1.8T lub inny.
Druga sprawa jest też taka, że mega podoba mi się właśnie Audi, wnętrze, wygląd, całokształt. A Audi A6 C6 jest dla mnie poprostu idealna, jest tak piękna, że jakbym umiał malować to [wulg] sobie całą ścianę w pokoju Audi A6 C6, ale niestety gama silnikowa, utrzymanie pojazdu, spalanie jest na zbyt wysokim poziomie. Wiecie, serce mówi tak, a rozum mówi nie.
W każdym razie, inne samochody też wchodzą u mnie w grę, tylko właśnie nie wiem jakie. Mam znajomego który chce sprzedać Golfa V 1.9 TDI 105 Kunia, z pewnym przebiegiem 180 tyś. znam całą historię pojazdu, od samego wyjazdu z salonu, bo to kolega sprzedał koledze a teraz kolega się ożenił i sprzedaje. Stan Golfa jest na niesamowicie wysokim poziomie, zadbany serwisowany na czas.
Teraz właśnie chciałem was zapytać jakie samochody polecacie w cenie właśnie 20-30 tyś zł? Raczej zdecyduję się na coś rozsądnego, na co będzie mnie stać bo raczej ciężko pogodzić to co sie podoba z tym co się nadaje do jazdy.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.