Trudny wybór akumulatorów do 2 aut :) Prosze o pomoc :)

26 Cze 2015, 19:10

Witam potrzebuje dwa akumulatory jeden do Poloneza Caro 1.6GLi a drugi do Passata B3 1.9D 68LM , chciałbym aby to były trwałe aku i w miare przystępnej cenie bardzo proszę o sprawdzone opnie i z góry dziekuje Pozdrawiam :)
passat92
Aktywny

Miejscowość: Dębica
Prawo jazdy: 06 07 1985
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Passat B3
Silnik: 1.9D 68KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

05 Sie 2015, 14:42

Moze któryś z Centry lub Vatry? Nie są drogie a za to dobre i sprawdzone,więc skupiłbym się właśnie na nich:)
Petrostar
Początkujący

Auto: VW Polo
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000

02 Lis 2015, 13:25

Jak dla mnie Centra to szajs. Używałem go kiedyś i padł po dwóch latach a nerwy, które zjadłem przy próbie reklamacji to już zupełnie inna historia. Pozytywnie za to zaskoczył mnie mało znany (przynajmniej mi) producent z Pruszkowa - [reklama] Mają naprawdę solidne akumulatory i na swoim jeżdżę już parę ładnych lat. W moim Audi mam Akum A74P i jest totalnie bezawaryjny jak do tej pory. Popatrz na ich stronie jaki model będzie Ci pasował najlepiej, zaletą jest też to że nie są drogie.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 03 Lis 2015, 11:37, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
meideen
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 03 2008
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi A4
Typ: Sedan/Limuzyna

10 Lis 2015, 03:59

No ale taka prawda - Polacy (jenoxy, zapy) robią teraz akumulatory, które wytrzymałością się specjalnie od zachodnich nie różnią. A ceną wciąż znacząco.
izydor
Początkujący

Miejscowość: Stolica

11 Lis 2015, 13:46

Obecnie na "topie" są chyba aku Varty i Bosch-a.
Wybierając akumulator warto zwrócić uwagę nie tylko na pojemność, ale również na ważny prąd rozruchowy - im wyższy tym lepszy.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Toyota Corolla WRC (1997–1999)
    Pierwsza połowa lat 90. na rajdowych trasach należała do modelu Celica GT-Four. Pierwsza Celica z napędem na wszystkie koła dowiodła swych zalet jako świetny samochód wyczynowy, zdobywając tytuł mistrza kierowców ...