Trudny wybór autka do 13tys

04 Mar 2010, 18:54

Witam Serdecznie :smile:

Szukam w ostatnim czasie autka do 13-max14tys

Myślałem nad:

1 Audi A3 8L- jednak większość jest w 3d

2 VW Golf IV- dość "popularne" autko ma tyle samo przeciwników co zwolenników

3 Audi A4 B5/ VW Passat B5- jednak przeraża mnie to aluminiowe zawieszenie wielowachaczowe

To takie moję najciekawsze typy

Poza tym myslałem też o Hondzie Civic VI, Vectrze B, jednak bardziej interesuje mnie auto koncernu VW/Audi chodź to nie konieczność

Autko powinno być oszczedne, myslalem o silniku 1.9 TDI 110km, Fajne i przedewszystkim jak najmniej awaryjne:) Czekam na opinie o tych 3 autkach, na rady jak i inne propozycje:)

Z góry dziekuję, Michał
Michalszef
Nowicjusz

Miejscowość: miacho

04 Mar 2010, 19:41

Za te pieniądze nie dostaniesz żadnego z tych aut w dobrym stanie, lepiej rozejrzyj się za podaną przez Ciebie Vectrą B, bo to chyba jedyne wymienione przez Ciebie auto, które kupisz za te pieniądze w dobrym stanie.
Miraku
Początkujący

Miejscowość: Rogoźno

04 Mar 2010, 19:47

Miraku napisał(a):Za te pieniądze nie dostaniesz żadnego z tych aut w dobrym stanie, lepiej rozejrzyj się za podaną przez Ciebie Vectrą B, bo to chyba jedyne wymienione przez Ciebie auto, które kupisz za te pieniądze w dobrym stanie.

Jak dobrze poszuka to znajdzie zadbanego golfa iv z początku produkcji za te 13-14000
Pytanie, czy z interesującą go jednostką napędową :)
Divz
Nowicjusz

Miejscowość: localhost

05 Mar 2010, 17:37

Miraku napisał(a):Za te pieniądze nie dostaniesz żadnego z tych aut w dobrym stanie, lepiej rozejrzyj się za podaną przez Ciebie Vectrą B, bo to chyba jedyne wymienione przez Ciebie auto, które kupisz za te pieniądze w dobrym stanie.

W kazdych pieniążkach sa auta mniej i bardziej zadbane.Ja polecam honde civic.pozdro
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

05 Mar 2010, 18:27

Ceny tych autek z allegro tych "miło" wyglądających co oczywiście nie znaczy ze zadbanych z roczników 1997-1998 są w przedziale 12-16tys wiec myślę ze za 14 już kupi coś fajnego:) Macie jeszcze jakieś propozycje?:) Pozdrawiam
Michalszef
Nowicjusz

05 Mar 2010, 19:59

No to moze jeszcze jeden japonczyk.Mazda 626,mówic o niej mozna w samych superlatywach.Autko raczej wypasione.Polecam oszczędnego turbodiesla 2.0o mocy 100KM.pozdro
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

05 Mar 2010, 22:37

Mazda Xedos 6
Prrince
Nowicjusz

Miejscowość: Tychy

06 Mar 2010, 20:17

A może Peugeota 406 2.0 HDI
daniel_
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętokrzyskie

08 Mar 2010, 18:12

Witam Szanownych Kolegów

Po długim zastanowieniu wybór padł na VW Passata B5/Audi A4 B5 z silniczkiem 1.9 TDI 90 lub 110KM

I teraz moje pytanie. Szukam autka tak wycenionego na 13.5-14tyś. bo do zapłaty będę miał 13tys:) Czy według was można utrafić jakieś zadbane autko z tych dwóch tak z roczników powiedzmy -96'-97'? Może ktoś ma takie doświadczenie? Czy jednak za te pieniądze nie ma jednak szans? Dziękuję i pozdrawiam:)
Michalszef
Nowicjusz

08 Mar 2010, 21:17

B5 TDI za 13 tyś zł? :shock: Są 2 opcje: odwijany z drzewa lub z 2 mln km przebiegu. Tak źle i tak nie dobrze...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

08 Mar 2010, 22:08

[link do oferty na Allegro wygasł][1][0]=&a_text_i[1][1]=1997&a_text_i[4][0]=&a_text_i[4][1]=&a_text_i[5][0]=&a_text_i[5][1]=&a_enum[12]=all&a_enum[13]=2&a_text_i[14][0]=&a_text_i[14][1]=&a_enum[15]=all&a_enum[16]=2&a_enum[178]=all&a_enum[199]=all&change_attr=Poka%C5%BC

Kilka z nich wygląda całkiem nieźle dlatego pytam:)

Allegro-we ceny wahają się w sumie od 10tys do 16tys średnia wychodzi 13;) Ale nie wiem czy ryzykować
Michalszef
Nowicjusz

09 Mar 2010, 12:34

Nie oszukujmy sie żadenego z tych samochodow nie kupisz w dobrym stanie Wszystkie te pasaty audice i inne z tego roku a juz napewno sprowadzane z przebiegiem 220tys czy nawet 270tys nie wierz w to, sam szukam auta z allegro i na otomoto tyle jeździlem za nimi i nie ma nic sensownego bo szukalem za taką kasę wszystko bite rozciągane i zrobione tak ze trudno sie poznać ale zajrzyj pod spód jak wszystko gnije jak tłumik spawany w kilku miejscach nawet ten dizel 1.9 nie ma takiej mocy jaką powinien mieć jak jest coś dobrego to kosztuje dużo więcej. Dla porównania w idealnym stanie znalazlem bezwypadkowego golfa 3 z 1996r wersja bonjovi 5 drzwiowa 1.9 TDI 115km cena 9tys i sprowadzany. Niemcy to oszczędny naród za bezcen nic dobrego nie sprzedają to samo samochody z belgii a juz napewno z ksiazką serwisową tam nikt samochodów nie serwisuje!!! dać 13 tys za skarbonke i tylko dokladać nie ma sensu i mieć problem. Sam szukalem za tyle auta ale zeby znaleźc cos sensownego zmienilem pulap cenowy od 15-18tys i jest trudno znaleźć coś bezwypadkowego nie mówiąc juz o oryginalnym przebiegu. Jest opel astra II 1.7 DTI za 14 tys przebieg 202tys i na dzień dobry trzeba wymienić rozrząd (ok 250zl i wymienić filtry oleje ok 400zl ubezpieczyć okolo 470zl i zarejestrowac 245zl+nie wiadomo jaki stan ma zawieszenie)co do bez wypadkowosci nie ma nigdy pewnosci. W sumie juz pokaźna sumka. Nie ma nic za daromo. Do tego w wielu autach z zachodu po kilku tysiacach km zazwyczja pada turbina. zwłaszcza w TDI. Kolega a4 z przebiegiem 480tys ściągnął z roku 99 (duże prawdopodobienstwo że przebieg oryginalny) i tam to jest norma wiec jak chcesz mieć zajeżdzone auto z przebiegiem nizszym o połowe od oryginalnego albo nawet i wiecej (niektórzy kręcą z 500tys do 100tys) to kup sobie tego paska czy audice niby z ksiazką i bezwypadkowym ale to będzie studnia bez dna i prawdopodobnie po dzwonie. Jak tak bardzo zapalileś się na paska/audice to poszukaj nie sprowadzanej tylko krajowej wieksze prawdopodobienstwo ze bedzie to lepiej utrzymane auto... ale napewno nie zamkniesz sie w 13 tys
klepac89
Nowicjusz

Miejscowość: PODLASKIE

09 Mar 2010, 17:02

Kolega wyżej mądrze pisze. W Polsce niewiadomo skąd panuje przekonanie, że Niemcy sprzedają samochody za półdarmo i że samochody niemieckich marek są niezniszczalne. W tej cenie szukałbym Peugeota 406 z silnikiem 2,0 HDI najlepiej kupionego w Polsce od pierwszego właściciela i co najważniejsze od osoby prywatnej nie w komisie.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

09 Mar 2010, 22:47

No wreszcie znalazłem sobie auto Ładna astra II 1.7 DTI z grudnia 2001 model na rok 2002(niklowane zegary i po podpięciu pod komputer tez pokazuje 2002 :)) niecałe 150tys przebiegu z Włoch ale auto sprowadził serwisant forda i seata wiec byle czego nie znalazł książki wszystko jak najbardziej autentyczne fakt ze za auto kosztowało prawie 17 tys. Ogólnie z zakupu jestem zadowolony. Moje zdanie jest takie zaoszczędź jeszcze z minimum 5 tysięcy i wtedy szukaj bo w tej cenie nic dobrego nie trafisz z tych aut co napisałeś.
klepac89
Nowicjusz

Miejscowość: PODLASKIE

11 Mar 2010, 10:35

Jeżeli ktoś dbał o samochód, to 300 tysięcy km dla Passata w TDI to nie problem ;) Przejeździsz jeszcze drugie tyle.
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca